Huisvestingsdienst Regio Izegem wil energiekosten terugdringen

De Huisvestingsdienst Regio Izegem wil uiterlijk op 1 januari 2015 een energiewerker aanstellen die in het kader van armoedebestrijding mensen adviseert en begeleidt bij het verlagen van de energiefactuur.

© Foto Frank

De Huisvestingsdienst Regio Izegem (Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Oostrozebeke en Wielsbeke) zal in het kader van het provinciaal impulsreglement een energiewerker in dienst nemen. “Steeds meer gezinnen worden geconfronteerd met hoge energiefacturen, met extra betalingsmoeilijkheden en toenemende armoede als gevolg”, aldus schepen van Huisvesting Frank Duhamel (SP.A).

“De energiewerker zal bewoners bijbrengen hoe ze energiezuiniger kunnen leven, hen informeren over energiezuinige toestellen en de gebreken aan de woning vaststellen om zo tot een efficiënter energiegebruik te komen.”

Naast advies zal elk dossier ook opgevolgd worden. “Zo werken we samen met het energiesnoeiersbedrijf Het Werkspoor en zal een klusjesdienst aanpassingen uitvoeren.”

In de eerste twee jaar moet de energiewerker 75 gezinnen helpen, het derde jaar wordt dat naar 100 opgetrokken. “We mikken zowel op sociale huurders als op mensen die een woning op de particuliere markt huren. Ook de eigenaars van de woningen maken deel uit van ons doelpubliek.”

(PVH)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem en Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.