Huisbereide maaltijden aan een klein prijsje in De Link

Op de foto zien we links Bruno Vanbeselaere en rechts Frank De Smet. © ACK
Redactie KW

Bij de Vleugels werd het restaurant De Link opengesteld voor het publiek. Voortaan kunnen senioren uit de buurt hier terecht voor een maaltijd aan een democratische prijs.

Frank Desmet legt uit: “Het gaat om een sociaal restaurant waar de senioren uit het dorp, de toevallige bezoeker of ouders van de bewoners terecht kunnen om van een dagschotel te genieten. Er wordt wel gevraagd om ten laatste de dag voor men wil komen eten in te schrijven. De maaltijden bestaan uit verse soep, hoofdgerecht en nagerecht en kosten 8 euro per persoon. Alles wordt in eigen huis bereid. Het restaurant De Link is open van maandag tot en met vrijdag vanaf 11.30 uur tot 13 uur, niet in het weekend en op feestdagen.”

Reserveren op weekdagen

Reserveren kan op het nummer 051 50 12 12 van De Vleugels of via receptie@devleugels.be. Dit kan enkel op weekdagen, dus wie op maandag wil gaan eten, moet de vrijdag vooraf inschrijven. Het menu is te bekijken op de website https://www.devleugels.be/files/menu.pdf.

In de weekends is de tearoom in De Link open. Je kan er van 13 tot 17 uur terecht voor koffie met gebak. Een dagschotel in restaurant De Link kost 8 euro. “Ook bij D’Hofstee is er nieuws, daar is de zaal klaar en komt er in de loop van volgend jaar een cafetaria. Het wordt een plaats waar fietsers en wandelaars, maar ook anderen even kunnen verpozen, iets drinken en gezellig een praatje maken”, vertelt Frank. “Het is ook onze bedoeling een aantal van onze bewoners op te leiden om mee te helpen, bijvoorbeeld bij het bedienen, tafels opruimen, afwassen en dergelijke meer. Het hele verhaal van restaurant en cafetaria past in het inclusieverhaal : onze bewoners en mensen van buiten De Vleugels samen brengen en elkaar leren waarderen.” Voor D’Hofstee, een afdeling van de Vleugels iets verderop in de Stokstraat, kan al op vrijwilligers worden gerekend. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier