Huisartsenpraktijk De Singel uit Ingelmunster bouwt aan de toekomst

De Singel opteerde voor een moderne stijl met veel natuurlijk licht.©FODI Bureau Buyse
De Singel opteerde voor een moderne stijl met veel natuurlijk licht.©FODI Bureau Buyse
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In januari 2022 wordt de nieuwe huisartsenpraktijk De Singel in de Bruggestraat in gebruik genomen. Momenteel is er nog een andere huisartsenpraktijk een nieuwbouw aan het voorbereiden.

Huisartsenpraktijk De Singel is al jaren gevestigd in de woning van dokter Jan Van Haute op de hoek van de Bruggestraat en de Elfjulisingel. Sinds enkele maanden is De Singel een nieuwbouw aan het neerpoten in de Bruggestraat 134, waar vroeger de winkel van rookwaren van de gebroeders De Four was gevestigd.

Het pand bevindt zich naast Haarden De Vos in de Bruggestraat 136, precies tussen het fiets- en wandelpad dat je vanaf de Bruggestraat naar de Albrecht Rodenbachstraat brengt. Een verhuis was noodzakelijk omdat er in de woning van dokter Jan Van Haute maar plaats is voor twee dokterskabinetten. Er was dus geen plaats voor drie artsen.

Als alles volgens plan verloopt, gaat de nieuwe praktijk in januari 2022 open. De naam blijft dezelfde : Huisartsenpraktijk De Singel. De praktijk op het gelijkvloers is 182 vierkante meter groot. Daarboven worden er drie appartementen gebouwd, die worden verhuurd.

In de nieuwe praktijk zullen er drie artsen en een secretariaatsmedewerker starten. Er is nog ruimte vrij voor een vierde arts. In de Bruggestraat – langs de nieuwbouw – kan je parkeren. Er is ook parking voorzien achter de nieuwe huisartsenpraktijk, maar die is enkel via de Albrecht Rodenbachstraat te bereiken.

De Singel deed een beroep op het architectenbureau Michelle en Valerie Buyse van Bureau Buyse uit Roeselare. De Singel opteerde voor een frisse moderne stijl met veel natuurlijk licht. Het gebouw wordt afgewerkt met een hellend in plaats van een hoog dak.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.