Huisartsen van vzw De Meander verhuizen en breiden uit

Redactie KW

Artsen uit Menen, Wervik en Rekkem budelden in 2013 hun krachten in vzw De Meander, die een onderkomen had langs de Koningin Fabiolalaan in Menen. Omdat het er erg druk was, ging men op zoek naar een nieuw en ruimer onderkomen.

“Dit vonden we langs de Rijselstraat 78, op de eerste verdieping onder het dak van de AZ Delta. Op 8 januari starten we dan ook op de nieuwe locatie, voor ons is het een ideale oplossing”, zegt voorzitter Koen Vercaemer.

“Dat was ook het sein om er nu ook Lauwe en Groot-Wevelgem bij te betrekken. Met zowat 84.000 inwoners is er heel wat werk te verzetten en vanuit het nieuwe gebouw zal dat efficiënter kunnen aangepakt worden. Nu doen we ongeveer vijftig consultaties per dag maar in de toekomst zou dat wel eens het dubbele kunnen zijn. In ons nieuw onderkomen werken we ook met een dokter die er blijft slapen en zo centraal in ons wachtgebied kan werken en dichter bij de patiënten zit. Ook de nabijheid van de spoeddienst van het ziekenhuis is een pluspunt. Het doorverwijzen van onze patiënten, de logistieke en infrastructurele ondersteuning, het labo en communicatie kan enkel maar vlotter verlopen. Voor onze Meense wachtpost, een pionier in de streek, is dit hopelijk het begin van een nog groter netwerk want in de toekomst hopen we samen te werken met de huisartsen uit de regio Kortrijk”, aldus nog de voorzitter.

De wachtpost is te bereiken van 8 tot 10 januari tussen 8 en 20 uur door de Route 73 te volgen in de Rijselstraat 78. Via het nummer 1733 is de wachtpost heel het weekend bereikbaar, dat nummer kan ook gebruikt worden tijdens de week maar dan enkel voor de mensen uit Groot-Menen. Ook kan men de wachtpost best contacteren bij covidklachten. (WO)

.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.