Huisarts Carin Campens te zien in ‘Dag Dokter’op Vier: “Mijn beroepsleven te kijk”

“De eerste dag was ik zenuwachtig maar dat betert als je de camera's gewoon wordt.” (foto LOO)©LUDO-OSTIJN
“De eerste dag was ik zenuwachtig maar dat betert als je de camera's gewoon wordt.” (foto LOO)©LUDO-OSTIJN
Redactie KW

Vanaf 1 februari presenteert tv-zender VIER, de reeks ‘Dag Dokter: achter de schermen bij de huisdokter’. Een van de 14 deelnemers uit heel Vlaanderen is huisarts Karin Campens uit Harelbeke. “Het was best een leerrijke ervaring” zegt de dokter.

In de nieuwe dagelijkse reeks ‘Dag Dokter’ volgt VIER het reilen en zeilen van 14 Vlaamse huisdokters zowel bij hun consultaties en huisbezoeken als in hun privéwoning, dit in pre-coronatijd. “Van de dag die begint met het opstaan van de ene dokter en tot ‘s avonds wanneer een andere dokter het licht uit doet”, luidt het in de aankondiging.

De 14 dokters, 6 dames en 8 heren, komen uit heel Vlaanderen: van Bilzen tot Wingene. Een van hen is dokter Karin Campens (51) uit Harelbeke. Zij deed mee op vraag van dokter Christophe Depamelaere uit Wingene. “Hij is een vriend van mij die ook meedoet. Ik wilde er eerst een nachtje over slapen maar hij kon mij toch overtuigen om deel te nemen. Volgens hem zou ik het wel kunnen (lacht). Het is best een leerrijke ervaring geweest”, vertelt Karin Campens, die geneeskunde studeerde aan de universiteit van Leuven. Zij is getrouwd met Steven Brabant en mama van Charlotte (25) en de tweeling Pauline en Julie (22). “Mijn dochters vonden het spannend”, zegt de sportieve dokter. Ze houdt namelijk van tennis en fietsen.

Leuke ervaring

De opnames in november vorig jaar duurden 4 volle dagen. “De eerste dag was ik een beetje zenuwachtig maar dat verbetert stilaan naarmate dat je het gewoon wordt dat de camera’s in de buurt zijn. In mijn praktijk waren mijn patiënten enthousiast. Ze hadden wel eerst toestemming moeten geven dat ze wilden in beeld komen, wat normaal is”, vertelt Karin verder.

“Ik ben blij dat ik heb deelgenomen, zo leer je ook iets over de tv- en opnamewereld. Het viel mij op dat er bij een opname heel veel komt kijken. We kunnen ons dat moeilijk voorstellen als we een tv-programma zien. Voor mij was het een leuke ervaring en ook een uitdaging. Leuk dat wij als dokter ook eens getoond worden in ons dagelijkse beroeps- en ander leven.”

De reeks ‘Dag Dokter’ is vanaf 1 februari elke dag van maandag tot donderdag in de vooravond te zien op VIER. Elke uitzending zie je telkens drie gepassioneerde dokters tijdens hun werkdag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.