Huis Van Wonterghem doet legendarische discotheek Carré van de hand

Discotheek Carré is al bijna dertig jaar een certitude in het Belgische nachtleven, maar heeft stevige West-Vlaamse roots. © BELGAIMAGE
Philippe Verhaest

Na dertig jaar heeft Carré een nieuwe uitbater. De bekendste discotheek van het land werd in 1991 door Kuurnenaar Marc Van Wonterghem opgericht en komt nu in handen van Antwerpenaar Vincent Van Trier. “Het DNA van Carré blijft behouden. Daar zijn we blij om”, reageert Gregory Van Wonterghem.

Discotheek Carré zag een kleine dertig jaar geleden het levenslicht in Willebroek, maar is in se een door en door West-Vlaams verhaal. In 1990 nam de Kuurnse ondernemer Marc Van Wonterghem – bekend van het horecabegrip Huis Van Wonterghem – het toenmalige baancafé De Castel langs de A12 in Willebroek over en een jaar later toverde hij het complex om tot discotheek Carré. Een legende was geboren, want de dancing zet al drie decennia lang de standaard in het nachtleven neer.

Nu wordt Carré overgenomen door de Antwerpse ondernemer Vincent Van Trier (37). Hij verdiende eerder zijn strepen als grote man achter The Villa in Antwerpen en Leuven en wil de ziel van Carré behouden. “Heel belangrijk voor ons”, stelt Gregory Van Wonterghem (47), huidig zaakvoerder van Huis Van Wonterghem. “Onze core business is en blijft het verzorgen van feesten, banketten en hoogkwalitatieve catering. Vorig jaar besliste mijn zus Barbara, die medezaakvoerder was, om een andere professionele weg in te slaan en daarom namen we onze activiteiten onder de loep.”

Hart en ziel in Carré gelegd

Er werd met Rik Cuypers een externe ceo aangesteld en in samenspraak met de adviesraad van Huis Van Wonterghem werd beslist om een overnemer voor discotheek Carré te zoeken. “Er waren heel wat geïnteresseerden, maar in november vorig jaar hebben we een shortlist met vijf zeer concrete kandidaten gemaakt. Uiteindelijk viel onze keuze zeer bewust op Vincent Van Trier. Hij is ondertussen gepokt en gemazeld in het nachtleven en hij wil ook het DNA van de discotheek behouden. Iets wat van doorslaggevend belang was voor ons.”

Gregory Van Wonterghem (links), hier met zijn zus Barbara, papa en stichter Marc en trouwe werknemer Paul Declercq bij de vijftigste verjaardag van Diedjes:
Gregory Van Wonterghem (links), hier met zijn zus Barbara, papa en stichter Marc en trouwe werknemer Paul Declercq bij de vijftigste verjaardag van Diedjes: “Diedjies blijft uiteraard behouden. Het concept is al 53 jaar een van onze hoekstenen.”© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Mijn vader – en eigenlijk onze hele familie – heeft zijn hart en ziel in de discotheek gelegd, de resultaten van dat vele werk moeten blijven bestaan. Bovendien kan de volledige ploeg, 25 mensen sterk, aan boord blijven, inclusief de siteverantwoordelijke. Wij hebben altijd over ons kindje in Willebroek gewaakt, nu zijn we ervan overtuigd dat er een goeie nieuwe vader aan het roer komt. Carré is een sterk merk, dat moet overeind blijven. Deze hele transitie is binnen de familie bovendien in een uitstekende verstandhouding verlopen.”

Diedjies op zondagavond blijft uiteraard behouden. Het concept is al 53 jaar een van de hoekstenen van Huis van Wonterghem – Gregory Van Wonterghem

Het vertrouwen in de overnemer is groot, klinkt het. “Vincent Van Trier runt ook een boekingskantoor en leverde ons in het verleden vaak artiesten. We weten hoe de man werkt en hij is uit het goeie hout gesneden. Onder zijn bewind is de toekomst van Carré voor de komende dertig jaar verzekerd.”

Op de gastenlijst

Discotheek Carré blijft in het hart zitten van de familie Van Wonterghem. “Vanaf nu kunnen we er eens genieten van een avondje uit zonder dat we ons over de operationele kant van de zaak moeten bekommeren. Ik sta alvast permanent op de gastenlijst, ik zal er dus zeker eens binnen springen”, knipoogt hij.

Discotheek Carré is een vaste pleisterplaats voor BV's en voetballers. Zo gingen de spelers van RSC Anderlecht er in 2017 hun voorlopig laatste landstitel vieren.
Discotheek Carré is een vaste pleisterplaats voor BV’s en voetballers. Zo gingen de spelers van RSC Anderlecht er in 2017 hun voorlopig laatste landstitel vieren.© BELGA

Diedjies, het vertrouwde discotheekconcept in Kuurne dat al 53 jaar op zondagavond plaats vindt, blijft uiteraard behouden, benadrukt Gregory. “Het is en blijft een van de hoekstenen van het succes van Huis Van Wonterghem.”

Huis Van Wonterghem herbergt zes feestzalen op twee locaties in Kuurne en heeft ook het Kasteel Gravenhof in Dworp in portefeuille. Daarnaast is catering op locatie een groeiende tak. Momenteel werken vijftig mensen fulltime bij het familiebedrijf, tijdens het weekend aangevuld met een honderdtal fulltime-equivalenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier