Huis van het kind deelt speel- en knutselpakketten uit aan kwetsbare gezinnen

De schepenen Ulrike Vanhessche, Gino Dumon, Stijn Jockkheere, Romina Vanhooren en burgemeester Anthony Dumarey stelden de pakketten voor. © (foto LIN)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tijdens de Week van de Opvoeding, die liep van 16 tot 23 mei, ontvingen 50 Oudenburgse kinderen tussen 2,5 en 12 jaar een speel- en knutselpakket. Het pakket van het Huis van het Kind is bedoeld om gezinnen te inspireren en aan te zetten om thuis, zowel binnen als buiten, zelf creatief aan de slag te gaan.

“Geen computer, geen internet, geen ruimte om te studeren, geldzorgen, heel veel stress, … Uit onderzoek blijkt dat de situatie van kwetsbare kinderen en jongeren tijdens de lockdown schrijnend is”, zegt schepen van Opvoedingsondersteuning Ulrike Vanhessche.

Tips en spelletjes

“Daarom trachten we met deze gezamenlijke actie van het Huis van het Kind en De Katrol een beetje licht te brengen in deze moeilijke periode en deze kinderen een hart onder de riem te steken. We bezorgden hen vorige week een speel- en knutselpakket met materiaal, knutselideetjes, opdrachten en kleurplaten. In elk pakket zit er onder andere een bundel met tips en spelletjes, kleurpotloden, waterverf, lijm, een knutselschaar, stoepkrijt.”

“Door de coronacrisis kan de verveling bij kinderen snel toeslaan. Met onder meer de Zoo van Oudenburg en de paaszoektocht zochten we een creatieve manier om kinderen in onze stad toch een aangename tijd te geven. Met deze nieuwe actie richtten we ons tot kinderen uit kwetsbare gezinnen”, vult schepen van Jeugd Romina Vanhooren aan.

“De verdeling van deze pakketten is een initiatief van het Huis van het Kind, steunpilaar voor opvoedingsondersteuning in Oudenburg samen met De Katrol, de dienst voor studie- en gezinsondersteuning aan huis en de jeugddienst. Zij verdeelden de pakketten onder de kwetsbare gezinnen die bekend zijn via hun werking.”

Wekelijkse zitdagen

Vanaf woensdag 17 juni worden trouwens de wekelijkse zitdagen van Huis van het Kind opnieuw opgestart. Je maakt hiervoor best een afspraak. Uiteraard is de coördinator steeds bereikbaar via 059 56 84 29 of huisvanhetkind@oudenburg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier