Huis Martin in Ingelmunster tegen de vlakte

Een digitaal beeld van hoe de voorzijde eruit zal zien.© Ascot-Immo
Een digitaal beeld van hoe de voorzijde eruit zal zien.© Ascot-Immo
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De elektriciteitszaak van wijlen Herman Martin en wijlen Lucienne ‘Cientje’ Verstraete in de Bruggestraat 24 in Ingelmunster gaat wellicht nog dit jaar tegen de grond, om plaats te maken voor een nieuwe residentie met 12 flats. De bouw start als een kwart van de flats is verkocht.

Het aanbod aan appartementen in de gemeente blijft groeien. Zowel op de Sint-Amandsparochie als op de Onze-Lieve-Vrouweparochie komen er regelmatig flats bij. Er staat ook een nieuwe residentie Anne Daan op de hoek van de Weststraat en de Bruggestraat op de planning.

Nog een nieuw project is de bouw van 12 moderne flats in de Bruggestraat 24, waar vroeger de elektriciteitszaak van Herman Martin was gevestigd.

Herman groeide daar als kind op. Na zijn schooljaren begon hij onmiddellijk als zelfstandig elektricien in de zaak van zijn vader. Hij werkte als installateur en in de Bruggestraat 24 was er ook een winkel, die na zijn huwelijk door zijn vrouw Lucienne alias Cientje werd opengehouden.

Zodra een kwart verkocht is, worden de bouwwerken opgestart

Eens met pensioen, bleef het echtpaar er wonen. Lucienne overleed op 1 september 2015, Herman op 26 december 2018. Sinds november 2020 zijn de elektriciteitszaak met ernaast nog een gebouw, palend aan de woning van Luc Morlion en de achterliggende woning verkocht.

Zodra er 25 procent verkocht is, worden er op deze locatie 12 moderne flats gebouwd, waarvan 11 met twee slaapkamers.

245.000 euro

De flats hebben een moderne architectuur en zijn smaakvol ontworpen door het architectenbureau Berkein. In het ontwerp werd bijzonder veel aandacht geschonken aan de bewoners. Elk appartement heeft een terras waarop gezellig kan worden getafeld. De flats worden hoogwaardig afgewerkt, met onder andere vloerverwarming, een kwaliteitsvolle keuken en, een ingerichte badkamer.

Positief aan deze appartementen is dat ze centraal zijn gelegen, op wandelafstand van het Marktplein. Het laag E-peil zorgt ervoor dat het energieverbruik tot een minimum wordt herleid, het comfort tot een maximum.

Kopers die dat wensen, kunnen ook een parkeerplaats of parkeerplaatsen met een eventuele berging vastleggen. De prijs voor een tweeslaapkamerappartement bedraagt 245.000 euro. De nieuwe residentie heeft nog geen naam.

Info: Loïc Florizoone, 0473 26 39 55, www.ascot.immo

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.