Huis Demunster in Gits wordt artsenpraktijk

© EV
Redactie KW

Huis Demunster in de Gitsbergstraat zal binnenkort na acht jaar niet langer leegstaan. De dokters van ‘Huisartsenpraktijk Gitsberg’ zullen het pand omtoveren tot een praktijk van huisartsen en andere paramedici.

Sinds 2012 werd het pand van de voormalige kruidenierswinkel af en toe eens gebruikt voor een pop-upwinkel of als tijdelijke locatie tijdens wegenwerken. Een koper werd echter niet gevonden en de winkel bood een trieste aanblik in het centrum van Gits. Een beetje verderop in de Gitsbergstraat breidde de huisartsenpraktijk van dokter Peter Pype de voorbije jaren uit met vier andere huisartsen. In de Gitsbergstraat waar ze nu gehuisvest zijn, kwam er stilaan wat plaatsgebrek.

De drie jongste artsen van de praktijk, Hannes Blockeel, Hanne Vanhee en Aurélie Derycke beslisten samen om Huis Demunster te kopen. De andere twee artsen, Peter Pype en Fleur Helewaut verhuizen mee en blijven in de huisartsenpraktijk werken als vanouds.

De artsen hopen binnenkort aan de werken te kunnen beginnen. Op het gelijkvloers komen de ruimtes voor de huisartsen en een wachtzaal. De eerste verdieping is dan weer bestemd om later kabinetten van andere paramedici onder te brengen. Dat kan bijvoorbeeld een psycholoog of diëtist zijn. Op de bovenste verdieping is een dakappartement voorzien om te verhuren.

De artsenpraktijk hoopt in de zomer van 2021 te kunnen verhuizen.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier