Hugo De Backer overleden

© (Foto MVD)
Redactie KW

Donderdagavond is in het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge Hugo De Backer (88) overleden. Hij was de echtgenoot van Jeannine Scherpereel en woonde tot voor een paar jaar in de Guido Gezellelaan te Deerlijk. Daarna verbleef in het woonzorgcentrum Heilige Familie te Deerlijk.

Hugo werkte als leerkracht klassieke humaniora in o.m. het college te Overijse. Eens op pensioen zette hij zich met grote openheid en toewijding in voor de gemeenschap uit Deerlijk en de regio. Als orgelist bij kerkelijke vieringen, muzikant, begeleider van koren en solisten, toneelspeler, corrector van boeken en brochures… niets was hem te veel. Hij stond voor iedereen klaar met zijn kennis van de taal, cultuur en muzikale gaven.

In februari 2020 kende de culturele raad hem de trofee van verdienste toe. Hij kon er wegens zijn gezondheid niet bij aanwezig zijn. Hij had ook de gave van het woord en een vlotte pen. In vergaderingen en voor toespraken herhaalde hij dikwijls zijn gekende woorden: kort en bondig, diep en grondig. De uitvaart vindt in beperkte kring plaats.

(MVD)