HSC Moeder Brecht is klaar voor spetterend galabal in Roeselare

Moeder Brecht organiseert zijn galabal voor de tweede keer in Stal De Ruiter. © Stefaan Beel
Redactie KW

De Roeselaarse studentenclub Moeder Brecht organiseert voor de 27ste keer zijn gekende galabal. Het feest vindt op zaterdag 8 februari plaats in Stal De Ruiter in de Zilverbergstraat. De manege wordt speciaal voor dit bal volledig omgebouwd.

Het zal de tweede keer zijn dat het galabal plaatsvindt in Stal De Ruiter in Roeselare. “Via kennissen zijn wij tot bij deze unieke locatie geraakt”, vertelt Maxime Deraedt. “We bouwen de paardenpiste helemaal om en kleden die in voor ons galabal.” Om alles in het galathema te houden, verwachten de organisatoren dat de feestgangers zich zullen houden aan de dresscode stadskledij. De deuren van de stal in de Zilverbergstraat 171 gaan op zaterdag 8 februari open vanaf 21.30 uur. De muziek zal worden verzorgd door dj Bonny en AJbeats.

Extraatjes

Het wordt niet zomaar een fuif, want er werd gedacht aan heel wat extraatjes. “Er is een speciale vipruimte voorzien, waar vooral ouders en sponsors zullen zitten die er kunnen genieten van Irish coffee”, klinken de organisatoren. Naast een gewone bar met frisdranken en biersoorten is er ook de mogelijkheid om aan de champagne- en cocktailbar speciale dranken te bestellen. Daarnaast zorgde de studentenclub voor enkele praktische zaken voor een oplossing. Zo worden er lockers voorzien voor wie zijn belangrijke spullen graag op een veilige plaats opbergt. Er zullen ook pendelbussen worden ingezet. “Over dat laatste zullen wij onze bezoekers op de hoogte brengen via onze Facebookpagina.”

Met een aantal van 60 actieve clubleden mag HSC Moeder Brecht dit jaar ook zijn 31-jarig bestaan vieren. Het is vooral voor het sociaal contact en het leren kennen van nieuwe mensen dat studenten zich aansluiten bij een club. Vanuit het praesidium, wat een beetje kan vergeleken worden met het bestuur, worden allerlei activiteiten georganiseerd. “Wij zorgen voor ontspanning en de mogelijkheid om met elkaar te babbelen en samen wat te drinken”, vertelt Maxime.

Naast de gekende cantussen, die je bij vele studentenclubs ziet opduiken, zijn ook de borrelparty’s een wederkerend evenement bij Moeder Brecht. “We werken dan met een all-inconcept, exclusief voor leden van de club”, legt Maxime uit. Ook cantussen zijn enkel bestemd voor clubleden.

Ticketverkoop

Tickets kunnen worden aangekocht en kosten 14 euro in voorverkoop. Aan de deur betaal je 2 euro extra. Je kan terecht bij alle praesidiumleden of bij verschillende cafés in West- en Oost-Vlaanderen. In Roeselare is dat café De Vagant. (GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.