Howest stelt studiereis naar San Francisco uit tot september na vliegverbod van Trump

Tim Vandendriessche, docent aan Howest, op een vorig bezoek aan Instagram. © gf
Olaf Verhaeghe

Zo’n 120 IT-studenten van de Kortrijkse hogeschoolcampus Howest zien hun studiereis naar San Francisco in het water vallen na het vliegverbod dat Amerikaans president Donald Trump heeft afgekondigd. “Wij zagen het al aankomen,” stelt docent Tim Vandendriessche, “en konden dus proactief optreden. Onze studenten tonen gelukkig begrip voor de situatie.”

Ze zouden een bezoek brengen aan bedrijven als Instagram, Google en Airbnb, maar de studenten van Howest in Kortrijk moeten hun studiereis naar San Francisco in California noodgedwongen met een klein halfjaar uitstellen. Voor Tim Vandendriessche, docent energiemanagement aan Howest, is het de eerste keer in 19 jaar dat een studiereis niet kan doorgaan. “De allereerste keer vertrokken we luttele maanden na 9/11, al liep dat uiteindelijk vlot. En tien jaar geleden, bij de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in IJsland, moesten we een weekje langer blijven. Maar volledig afgelast? Neen, dat is de eerste keer“, zegt hij.

Het vliegverbod van de Amerikaanse president Donald Trump gooit dus roet in het eten voor de 120 IT-studenten van Howest. “Normaal zouden we op 8 april vertrekken en op 16 april terugkeren. Maar begin deze week merkten we al dat een aantal bedrijven die we wilden bezoeken, annuleerden. We zagen het dus een beetje aankomen. Aangezien dat toch het doel is van zo’n studiereis, hebben we maandag al besloten om proactief te handelen en alternatieven te zoeken”, aldus Tim nog.

“We hebben onze studenten twee opties gegeven: ofwel nu vertrekken met risico op annulatie ofwel sowieso al uitstellen tot september, mits het betalen van een kleine meerkost voor de vluchten. Gelukkig tonen onze studenten veel begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Laat ons hopen dat tegen september de grootste problemen achter de rug zijn en we toch met een gerust gemoed kunnen vertrekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier