Hoe ga je een kamer van een besmette patiënt binnen? Hoe gebruik je een mondmasker veilig? Hoe gebruik je handschoenen en verwijder je ze op een juiste manier? Hoe vaak en hoe ontsmet je je handen? Tientallen praktische tips zijn nu gebundeld in een handige online ecourse.

Paul Cappelier, zelf lesgever en voorzitter van de Belgische federatie voor zorgkundigen, kaartte de nood aan dringende praktijktips voor professionals in de woonzorgsector aan. "Veel medewerkers zijn onzeker omdat ze niet weten hoe ze op een veilige manier kunnen blijven werken als ze met patiënten met COVID-19-besmetting worden geconfronteerd."

Alle kennis verzameld

Veerle Coupez, onderzoekscoördinator en lector ouderenzorg aan Howest, ontwikkelde de online e-course samen met verpleegkundige en lector verpleegkunde Marie-Line Himpe en andere collega's in onderling overleg met het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke, BEFEZO (de Belgische Federatie voor Zorgkundigen) en het NVKVV (beroepsorganisatie verpleegkundigen). "We hebben niets nieuws ontwikkeld, maar alle nuttige knowhow die we voorhanden hadden verzameld en verwerkt. Omdat er momenteel zoveel tips en filmpjes circuleren, vonden we het nuttig om alle tips op een duidelijke en zo laagdrempelig mogelijke manier te verwerken." Professionals uit de radio- en televisiesector realiseerden de begeleidende video's.

Op de website vind je twee ontwikkelde e-learings die je in minder dan een kwartier kan doornemen. Onderwerpen zijn hygiëne, symptomen en aandachtspunten. Lees meer hier

Hoe ga je een kamer van een besmette patiënt binnen? Hoe gebruik je een mondmasker veilig? Hoe gebruik je handschoenen en verwijder je ze op een juiste manier? Hoe vaak en hoe ontsmet je je handen? Tientallen praktische tips zijn nu gebundeld in een handige online ecourse.Paul Cappelier, zelf lesgever en voorzitter van de Belgische federatie voor zorgkundigen, kaartte de nood aan dringende praktijktips voor professionals in de woonzorgsector aan. "Veel medewerkers zijn onzeker omdat ze niet weten hoe ze op een veilige manier kunnen blijven werken als ze met patiënten met COVID-19-besmetting worden geconfronteerd."Veerle Coupez, onderzoekscoördinator en lector ouderenzorg aan Howest, ontwikkelde de online e-course samen met verpleegkundige en lector verpleegkunde Marie-Line Himpe en andere collega's in onderling overleg met het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke, BEFEZO (de Belgische Federatie voor Zorgkundigen) en het NVKVV (beroepsorganisatie verpleegkundigen). "We hebben niets nieuws ontwikkeld, maar alle nuttige knowhow die we voorhanden hadden verzameld en verwerkt. Omdat er momenteel zoveel tips en filmpjes circuleren, vonden we het nuttig om alle tips op een duidelijke en zo laagdrempelig mogelijke manier te verwerken." Professionals uit de radio- en televisiesector realiseerden de begeleidende video's.