https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hovaeremolen is het favoriete model van Australische fotograaf Rob Watson

© (Foto Coghe)
Bieke Cobbaert

Ook de vzw Hovaeremolen sloot zich vorige week zondag aan op de cultuurhoogdag KoekelArt en opende de molen voor het publiek.

Er werd tevens uitgepakt met een uitzonderlijke expositie. “Dat de Hovaeremolen zich leent tot diverse activiteiten, is ondertussen duidelijk. In het verleden werden ook verschillende tentoonstellingen gehouden en we knoopten dit jaar opnieuw aan met deze traditie. We organiseerden tijdens KoekelArt een tentoonstelling van Rob Watson, een lokale kunstenaar in de fotografie, zij het een kunstenaar met een internationale achtergrond”, begint Bert Dehullu, secretaris van de Hovaeremolen.

“Rob is afkomstig uit Australië en woont met zijn Vlaamse echtgenote, die hij leerde kennen in Bali, niet zo ver van de Hovaeremolen. Rob was 30 jaar actief als beroepsfotograaf en verdeelde zijn tijd tussen zijn beroepsbezigheden onder de evenaar en zijn gezin in België. Zijn liefde voor de kunst van de fotografie heeft er toe geleid dat hij ondertussen ook een zeer uitgebreide collectie foto’s van de Hovaeremolen heeft. Hij nam die doorheen de jaren en in alle seizoenen. Rob slaagt erin de Hovaeremolen vast te leggen op diverse manieren, vanuit alle mogelijke standpunten en met verschillende achtergronden. Zo laat hij de Hovaeremolen zijn favoriete model tot leven komen. De foto’s zelf werden vastgelegd op plexiglas, in alle formaten”, besluit secretaris Bert Dehullu.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.