Hovaeremolen in Koekelare duikt dankzij Dominiek Cnudde op in clip van Noors liedje

Dominiek Cnudde. © (foto BC)

Hoe het komt dat de Hovaeremolen opduikt in een videoclip van een singer-songwriter uit Noorwegen? Daar zit Dominiek Cnudde voor iets tussen. De Koekelarenaar maakte beelden van de molen en stuurde ze naar Petter Carlsen, op goed geluk.

I Love The Way You See The World heet het liedje van de Noorse singer-songwriter Petter Carlsen. De clip werd gemaakt met beelden uit Noorwegen, Polen, Nederland, Canada, Groot-Brittannië, Amerika, Australië, Duitsland, Italië, Argentinië en België. Allemaal bezorgd door fans. Voor die beelden uit ons land zorgde Dominiek Cnudde uit de Hovaerestraat.

“Ik leerde Petter Carlsen tien jaar geleden kennen. Hij verzorgde het voorprogramma van een concert. Ik was meteen fan en ik ben hem blijven volgen, al heb ik nooit meer een optreden van hem bijgewoond”, begint Dominiek. “Petter Carlsen woont in Alta, omzeggens het uiterste noordelijke punt van Noorwegen. Hij is geen bekende artiest in ons land, maar in Nederland bijvoorbeeld geniet hij meer populariteit.”

Toen Petter Carlsen een oproep deed tot zijn fans om een beeldfragment op te sturen uit de streek waar ze wonen, moest Dominiek niet lang twijfelen.

Filmpje van Hovaeremolen

De Hovaeremolen.
De Hovaeremolen.© (foto BC)

“Petter is heel toegankelijk voor zijn fans. Ik wist wel dat als ik een filmpje zou toesturen, de kans groot was dat hij het zou gebruiken”, vervolgt Dominiek. “Ik werk als nachtverpleegkundige en toen ik op een ochtend terugkeerde naar huis, was er enorm mooi licht buiten. Ik heb toen een filmpje gemaakt van de Hovaeremolen, toch een van Koekelares troeven. Ik vermoed dat zo’n molen niet bekend is in bijvoorbeeld Noorwegen, dat zorgt toch voor een extraatje.

Dominiek, een grote muziekfan, zou normaal eind mei een optreden bijwonen van Petter Carlsen. “Dat was in Helmond, maar aangezien alle evenementen in Nederland door de coronacrisis afgelast zijn tot 1 juni, werd het concert helaas geannuleerd.” (BC)

Wie het liedje wil beluisteren, kan het terugvinden op YouTube onder PetterCarlsenMusic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier