Houthulst krijgt regenboogzebrapad: “Teken van erkenning”

Schepen Tessa Vandewalle en Erik Verbeure proberen het nieuwe regenboogzebrapad uit. © AC
Redactie KW

Vrijdag 30 oktober werd in Houthulst een regenboogzebrapad aangelegd. Het regenboogzebrapad komt ter hoogte van de inrit naar de Vrijetijdscampus en het containerpark. Tussen de witte strepen van het zebrapad worden de regenboogkleuren geschilderd.

“Als gemeente willen we een teken van gelijkheid en verdraagzaamheid geven maar vooral een teken van erkenning naar de holebigemeenschap. Een teken van solidariteit en tegelijk ook een teken dat we in deze gemeente staan voor diversiteit” aldus schepen Tessa Vandewalle.

“Houthulst is de eerste gemeente in de Westhoek die dit initiatief neemt, aan de kust is er al een dergelijk zebrapad in Koksijde en in Oudenburg. Het regenboogzebrapad dat nu wordt aangelegd is het eerste en enige in de gemeente Houthulst. We hebben voor deze locatie gekozen omdat ze langs een drukke weg ligt en omdat iedereen er wel eens langs komt om naar de Vrijetijdscampus of naar het containerpark te gaan. De bedoeling is dat het goed zichtbaar is voor iedereen.”

Hiermee laat Houthulst de gemeenschap weten dat iedereen welkom is, iedereen wordt gerespecteerd om het even hoe en wat ze zijn. “Zeker in een tijd waarin het sociale leven stilvalt, vinden we dat een teken dat we niemand uitsluiten en open staan voor iedereen” besluit schepen Vandewalle.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier