Houten beeldjes op strand vragen aandacht voor vluchtelingen die stierven op zee

© LB
Redactie KW

Op het strand van Bredene stonden donderdagmorgen 20 houten beeldjes, die symbool staan voor de vluchtelingen die tot nu toe het leven lieten op de Middellandse Zee in 2019. De wandelende mannetjes met een koffer keken richting zee.

“Met deze actie wil Vluchtelingenwerk Vlaanderen voorbijgangers laten stilstaan bij de moeilijke weg die mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging afleggen. Dit jaar alleen al stierven bijna 900 mensen op de Middellandse Zee. Het is belangrijk dat we solidariteit met deze mensen tonen en dat kan ondermeer door mee te stappen met onze Refugee Walk,” zegt Eef Heylighen, woordvoerder van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Om de tocht in de kijker te plaatsen werden op verschillende plaatsen in Vlaanderen beeldjes geplaatst. Naast de grote steden, kwam Vluchtelingenwerk Vlaanderen ook naar het strand van Bredene. “Symbolisch is dit een belangrijke plaats. We hebben bewust gekozen voor een intieme en sobere plaats om in stilte aanwezig te zijn”, licht Rein Antonissen toe op het strand.

Dit jaar vindt de vierde editie van de Refugee Walk plaats in Leuven op zondag 29 september. “De Refugee Walk is een sponsortocht van 40 km. Het geld dat alle teams inzamelen gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Daarmee zetten we onder andere in op de veilige toegang tot Europa. Zo willen we ervoor zorgen dat mensen op de vlucht bv. niet meer in gammele bootjes hoeven te stappen en zo het risico te nemen te sterven op de Middellandse Zee“, zegt Eef Heylighen nog.

Inschrijven voor de Refugee Walk doe je via www.refugeewalk.be

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier