Hotelschool Spermalie levert beste maître d’hotel af

Anna-Maria Bulcke en Sam Verheecke. © Facebook Hotelschool Spermalie
Redactie KW

Sam Verheecke won de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ georganiseerd door Club Prosper Montagné. Hij vormde een team met Anna-Maria Bulcke uit Werken, die zich ‘Eerste Commis’ mag noemen.

De wedstrijd vond plaats in het Crowne Plaza in Brugge. De 39-jarige Sam Verheecke woont in Landegem en is leerkracht restaurantpraktijk aan Spermalie. Zijn ‘commis’ Anna-Maria Bulcke (20) uit Werken, bij Kortemark, is een oud-leerling van hem.

Onder leiding van Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtel, beoordeelde de jury de finalisten op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent. Ze etaleerden hun kennis inzake de etiquetteregels, Belgische kazen en allerhande versnijdingen moesten ook aantonen dat ze in staat zijn om een telefonische reservatie correct te noteren, gasten te ontvangen, een tafel op te dekken, dranken aan te bevelen en te serveren, een menu vlot te kunnen aanpassen, enz.

De titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier