Hotel uit De Haan legt met actie #thankanurse zorgpersoneel in de watten

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Met de actie #thankanurse nodigt Hotel Astoria het zorgpersoneel van het zwaar door corona getroffen Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden deze zomer uit voor een gratis overnachting in De Haan. “Wat is er nu ontspannender dan een verblijf aan zee?”

De start van de verbouwingsperiode bij de Astoria, een imposant driesterrenhotel in art-decostijl, viel samen met het begin van de lockdown half maart. “Doordat er moeilijkheden waren met sommige leveringen, liepen we wel wat vertraging op. Maar het streefdoel is nog altijd om op 1 juli opnieuw te kunnen opengaan”, zegt Colin Dearman, de nieuwe eigenaar van het hotel.

De Astoria dateert van 1929, daarvoor stond op diezelfde plek een casino. “Bij de diverse verbouwingen die hier in de loop der tijden werden uitgevoerd, zijn een aantal van de originele elementen gesneuveld. Die parketvloer bijvoorbeeld, paste eigenlijk niet bij de typische art-decostijl en vervingen we door een keramische vloer in marmerlook”, vertelt Colin Dearman.

Grandeur

Met de heropening wordt het hotel opgewaardeerd van drie naar vier sterren. De 65 kamers werden daarvoor volledig gestript en heraangekleed, voorzien van alle modern comfort. “En tegelijk keren we dus ook terug naar de vroegere grandeur van het hotel”, klinkt het. In dat kader wordt deze zomer het verplegingspersoneel van het ziekenhuis Sint-Trudo in Sint-Truiden verwelkomd.

“Na het zien van die Pano-reportage, waren we allemaal onder de indruk van wat er zich daar in deze coronatijden afspeelt”, zegt Colin Dearman. “Het lef, de moed en het doorzettingsvermogen van het verplegend personeel, dat elke dag zijn leven op het spel zet terwijl wij veilig thuis zitten, … Het inspireerde ons ertoe om voor die mensen iets terug te doen eens die zware periode voor hen helemaal achter de rug is.

Frisse zeelucht

“En wat is er nu fijner dan na weken van stress en korte nachten eens te kunnen genieten van een portie frisse zeelucht?” Het hotel laat zich hiervoor sponsoren door bedrijven en ondernemers: per voucher van 150 euro, vergoeden zij een hotelovernachting voor twee personen, inclusief ontbijt én een loyalty card voor de koper. Per tien verkochte vouchers, schenkt Hotel Astoria daar zelf nog eens één extra overnachting bovenop.

“Een heel sympathieke actie, leuk dat ze in De Haan aan ons denken. Onze verpleegkundigen kijken er al ontzettend naar uit om er deze zomer eens te komen proeven van zon, zee en strand”, reageert woordvoerder Miet Driesen van het Sint-Trudo Ziekenhuis.

Meer info over de actie op www.hotelastoria.be/corona.html

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier