Hotel Mercure in Rumbeke steunt goede doel voor vijfde verjaardag

Op de foto de mensen van Hotel Mercure met Damien Janssens, Cédric Decaestecker, Lara Missiaen, Manuel Vanwijnsberghe, Karen Van den Avont, Pieter Verstraete, Miguel Moreira, Mirek Zychowski, Klaudia Anna Sielska en Gunther Allemeersch. © Stefaan Beel
Peter Soete

Hotel Mercure bestaat vijf jaar in Roeselare en dat wil men vieren. Niet met één feestje maar met vijf events in het najaar waarbij men ook nog eens vijf goede doelen wil steunen.

“Toen we zeven jaar geleden de plannen ontvouwden voor het Roeselaarse Mercurehotel was er aanvankelijk een beetje scepsis over de haalbaarheid van het project op Accent Business Park”, begint general manager Cédric Decaestecker.

“Toen we de deuren openden in september 2014 was het in het begin een beetje zoeken naar het juiste ritme en wat de klanten wilden. Dat lukte vrij snel en we werden snel een vaste waarde in Roeselare. Roeselare is een economische groeipool en het is belangrijk om een hotel zoals Mercure in de stad te hebben. Ook Accent Business Park heeft in die vijf jaar een grote groei gekend en de bedrijven die er gevestigd zijn, zijn enorm complementair met Mercure.”

“Met onze 35 medewerkers willen we ons vijfjarig jubileum niet onopgemerkt laten voorbijgaan. In de herfst komen er vijf evenementen en de opbrengst van die activiteiten schenken we aan vijf lokale vzw’s die mensen helpen. Die lokale verenigingen zijn Kloen, Onze Kinderen, De Rode Lopers, Mannahuis en Televestiaire.”

Achter de schermen

“Op 5 september was er een Mercure Vip Network Event waar wij onder meer de vijf lokale verenigingen hebben voorgesteld en op zondag 13 oktober organiseren we een Open Hoteldag. Geïnteresseerden kunnen dan een bezoekje achter de schermen brengen van hotel Mercure en wij geven dan alle uitleg over het reilen en zeilen in een hotel.”

“Op zondagmorgen 3 november pakken we uit met onze eerste Mercure Halloween Run in samenwerking met De Rode Lopers. Start en aankomst zijn aan het hotel en volwassenen kunnen kiezen uit 5 of 10 km en kinderen uit 1 of 0,5 km. Het parcours brengt de lopers langs AZ Delta door het landelijke Oekene en terug. De eerste 250 inschrijvingen krijgen een suprise bag en wie de origineelste loopoutfit draagt, wint een overnachting in Mercure Hotel Roeselare. De presentatie en warm up is in handen van Filip D’Haeze van Swoop. Ook Dina Rodrigues komt optreden en er zullen foodtrucks aanwezig zijn, kortom, we zorgen voor een echte Halloweenambiance. We zijn ook volop bezig om lokale verenigingen te contacteren om voor sfeer langs het parcours te zorgen. Inschrijven voor deze loopwedstrijd kan via www.mercurehalloweenrun.be.”

Gala

“Op vrijdag 15 november verkopen we dan ‘s middags taartstukken van een taart van vijf meter lang die door een lokale bakker wordt gebakken en geschonken. Deze activiteit richt zich meer op de 1.000 werknemers van de bedrijven die op het Accent Business Park zijn gevestigd. Ook de Benefiet Gala Avond op vrijdag 13 december waar men gastentafels kan kopen, zal wellicht meer de bedrijven aanspreken. Maar iedere activiteit heeft hetzelfde doel: goede doelen steunen en iets geven aan de mensen die het kunnen gebruiken.” (Peter Soete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier