Hotel Hinterland uit Izenberge gaat over van zus naar broer

Ginette Verschaeve liet twintig jaar geleden Hotel Hinterland bouwen en verkocht het gebouw nu aan haar broer Roger (rechts). Hij heropent de zaak met Pasen. Bart Denorme (links) wordt verantwoordelijke. (foto AB)
Redactie KW

Toen Ginette Verschaeve twintig jaar geleden haar kasteelhotel bouwde, ging dat in het piepkleine Izenberge flink over de tongen. De grootte en bouwstijl deden vermoeden dat logeren en dineren enkel voor de happy few zou zijn. De nu 76-jarige Ginette heeft hotel Hinterland verkocht. Aan haar broer Roger, een succesvol zakenman uit Ieper, die zijn nieuwe eigendom wil zien floreren.

‘Luxe tussen de koeien’ kopten de kranten twintig jaar geleden wanneer de toen nog onbekende Ginette Verschaeve in Izenberge een hotel zo groot als een kasteel liet bouwen. Het kleine Izenberge wist niet goed wat hiervan te denken. Zouden er voortaan enkel nog maar luxewagens richting Beauvoordestraat rijden? Dat viel uiteindelijk wel mee. Voor de ronde prijs van 100 euro konden twee mensen overnachten en ontbijten. Dat is niet goedkoop, maar ook weer niet onbetaalbaar.

Oplossing

“Ik heb het hotel-restaurant uiteindelijk twaalf jaar uitgebaat”, vertelt Ginette. “En met succes. Ik had een kok, poetsvrouw en zaalmedewerker. Zelf had ik de leiding en sprong ik bij waar nodig. In 2012 nam een koppel de uitbating over. Eind vorig jaar zijn ze gestopt en vertrokken, iets wat ik niet had zien aankomen. Omdat ik 76 jaar ben, is de uitbating op mij nemen, geen optie meer. Ook al voel ik mij nog goed en fit. Maar ik moest dus op zoek naar een andere oplossing.”

Drie kandidaten

Ginette vertelt dat ze drie overnamekandidaten had. De vierde was haar broer Roger. Ze besliste vrij snel om alles aan hem te verkopen. Roger is afkomstig van Geluwe waar hij goed gekend en graag gezien is. Tot zijn 32ste en dat elf jaar lang was Roger immers beroepsrenner in dienst van legendes als Freddy Maertens en Michel Pollentier. Roger had al drie grote horecazaken en heeft er nu dus nog Hinterland in Izenberge bij.

We willen rustig starten en mikken op het fietstoerisme

“Twintig jaar geleden kocht ik hotel en feestzaal De Oude Abdij in Lo. Ik vind dit persoonlijk een van de mooiste domeinen van de streek. Daarom zal ik het ook nooit verkopen. Tien jaar later kocht ik hotel Flanders Lodge in Ieper. Dat telde toen 60 kamers, ik heb er 40 bijgebouwd. En twee jaar geleden tot slot nam ik hotel-restaurant Regina op de Grote Markt over, een zaak die ik ondertussen ook volledig heb gerenoveerd. Het was niet de bedoeling om nog Hinterland er bij te nemen”, glimlacht Roger. “Maar de gelegenheid deed zich voor en ik ben gesprongen. Mijn doel is om deze prachtige locatie opnieuw te doen floreren. Om nog tien kamers bij te maken ook. Belangrijk voor mij is dat we voor iedereen betaalbaar zijn. Het ziet er een elitelocatie uit, maar daarom hoeft het dat nog niet te zijn.”

Fietspaden

De heropening van het Hinterland is nakende. Tijdens het weekend van Pasen gaan de deuren opnieuw open. “Ik heb Bart Denorme uit Veurne aangesteld als verantwoordelijke”, vertelt Roger Verschaeve. “Hij heeft dertig jaar horeca-ervaring. Ook de rest van het nodige personeel is voor er. Het hotel zal zeven dagen op zeven open zijn, de feestzaal ook. Het restaurant zal wellicht met een of twee sluitingsdagen per week werken, behalve tijdens juli en augustus. En Ginette, die er twintig jaar woont, blijft hier voorlopig wonen.

“Voor mij is het ideaal dat het gebouw bewoond is door iemand die ik honderd procent vertrouw”, zegt Roger. “We willen rustig starten, zorgen dat de mensen tevreden zijn en de tijd nemen om te groeien. We mikken ook op het fietstoerisme dat hier toch heel sterk aanwezig is”, voegt Ginette nog toe. “In die zin zijn de recent aangelegde fietspaden een meerwaarde.”

(AB)

Info en reservaties: Ginette Verschaeve op 0476 44 01 94. Website in opmaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier