Hotel Heritage in Brugge is meest romantische luxehotel ter wereld

© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het Brugse hotel Heritage viel opnieuw in de prijzen. Het luxehotel, op een boogscheut van de Markt, werd bij de uitreiking van de World Luxury Hotel Awards, uitgeroepen tot meest romantische luxehotel ter wereld. “Onze persoonlijke aanpak en kleine attenties spelen hierin zeker een belangrijk rol”, zegt eigenaar en uitbater Johan Creytens.

Meest romantische luxehotel ter wereld: het is geen kleine erkenning die eigenaars Johan en Isabelle Creytens krijgen voor de uitbating van hun hotel Heritage, op slechts vijftig meter van de Markt in Brugge.

Hotel Hertitage, dat deel uitmaakt van de hotel- en restaurantvereniging Relais & Chateaux, verkreeg deze prijs bij de uitreiking van de World Luxury Hotel Awards in het Finse Lapland. De award voor meest romantische luxehotel werd onder andere toegekend aan Hotel Heritage omwille van hun voorbeeldfunctie binnen de hotelleriewereld en de klassieke, luxueuze en romantische uitstraling van het hotel.

Johan Creytens.
Johan Creytens.© Davy Coghe

Hotel Heritage huist in een pand dat opgetrokken is in 1869, in hetzelfde jaar als de 150-jarige vlakbij gelegen Stadsschouwburg dus. Het was ook dezelfde architect, Louis Delacenserie, die het gebouw tekende. Het pand deed voorheen dienst als bankinstelling.

Hotel Heritage in Brugge is meest romantische luxehotel ter wereld
© Davy Coghe

Johan Creytens en echtgenote Isabelle vormden het pand in 1993 om tot een luxehotel met 22 hotelkamers- en suites. “Aan wat wij deze onderscheiding te danken hebben? Ik dank in de eerste plaats aan onze persoonlijke aanpak waarbij vriendelijkheid en betrokkenheid voorop staan”, zegt eigenaar en uitbater Johan Creytens. “Mijn echtgenote en ik zijn zelf heel sterk aanwezig en betrokken en houden nauw contact me de gasten. Die instelling geven we ook door aan onze medewerkers. En dan zijn er ook nog de attenties uiteraard. Op de kamers staat er altijd een schoteltje met vers fruit klaar. En als de gasten ‘s avonds na een uitstap in de stad terugkomen in hun kamer, ligt er wat Belgische chocolade klaar.”

Hotel Heritage.
Hotel Heritage.© hotel-heritage.com

“Ons hotel is ook bekend voor de huwelijksaanzoeken en we hebben daarvoor ook speciale arrangementen, waarbij we bijvoorbeeld voorzien in rozenblaadjes op de kamer en dergelijke meer. En ook het interieur is natuurlijk heel warm en charmant. Er begint ook steeds klassieke muziek te spelen als de gasten in hun kamer binnen komen. Iedere kamer is trouwens een beetje anders bij ons; de basis is hetzelfde maar er zijn wel andere kleuren en accenten. En de gasten – maar ook niet hotelgasten – kunnen sinds tien jaar ook romantisch dineren in ons hotel Le Mystique.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier