Om al vroeg jong keukentalent op te sporen, wedstrijdervaring mee te geven en te bouwen aan hun toekomst in de sector van de gastronomie, organiseert de gastronomische vereniging "Les Disciples Escoffier Benelux", met als juryvoorzitter Peter Goossens, elke jaar de kookwedstrijd 'Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux'. Enkel jongeren in de leeftijdsgroep van 19 tot 23 jaar mogen daaraan deelnemen.

Het thema voor de wedstrijd was dit jaar zalm in een koude (lauwe) en warme bereiding, telkens met 3 vrij te kiezen garnituren, gepresenteerd op bord.

De jury, van onder andere chef-koks en gastronomische experts, koos op maandag 19 november de tandem Cédric Borgonjon en Thibo Bomberna van Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge tot winnaars. Ze werden hierbij gecoacht door hun leraar Peter Keirsbilck. Het is het 2de jaar op rij dat de school deze prestigieuze wedstrijd wint.

De winnaars mogen begin maart 2019 deelnemen aan de internationale finale "Trophée Jeunes Talents Escoffier" in Bordeaux (Frankrijk).

Om al vroeg jong keukentalent op te sporen, wedstrijdervaring mee te geven en te bouwen aan hun toekomst in de sector van de gastronomie, organiseert de gastronomische vereniging "Les Disciples Escoffier Benelux", met als juryvoorzitter Peter Goossens, elke jaar de kookwedstrijd 'Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux'. Enkel jongeren in de leeftijdsgroep van 19 tot 23 jaar mogen daaraan deelnemen.Het thema voor de wedstrijd was dit jaar zalm in een koude (lauwe) en warme bereiding, telkens met 3 vrij te kiezen garnituren, gepresenteerd op bord.De jury, van onder andere chef-koks en gastronomische experts, koos op maandag 19 november de tandem Cédric Borgonjon en Thibo Bomberna van Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge tot winnaars. Ze werden hierbij gecoacht door hun leraar Peter Keirsbilck. Het is het 2de jaar op rij dat de school deze prestigieuze wedstrijd wint.De winnaars mogen begin maart 2019 deelnemen aan de internationale finale "Trophée Jeunes Talents Escoffier" in Bordeaux (Frankrijk).