Hotel 31 opent de deuren

Redactie KW

Wie dit jaar Hotel 31 niet heeft bezocht, heeft Halloween eigenlijk niet gevierd. Het griezelspektakel, georganiseerd door de kornuiten van Daemenetia, opende dit weekend de deuren en al snel werd duidelijk dat we kijken naar een recordeditie.

Tom Clauw en zijn troep spaarden dan ook kosten noch moeite om het evenement tot een nieuwe hoogte te brengen. Het statige overheidsgebouw, gelegen aan het Colpaertplein 31, werd voor de Halloweenperiode omgebouwd tot een retrohotel. Bezoekers kunnen er doorheen honderden meters aan wandelgangen trekken, gehuld in duisternis met onheilspellende muziek op de achtergrond. Ieder hoekje en kantje werd in de thematiek afgewerkt, waardoor je meteen in het verhaal wordt opgeslorpt. Wie Hotel 31 binnenstapt, weet dat de zenuwen op de proef gesteld zullen worden. Je weet alleen niet wanneer 1 van de bijna 30 acteurs tevoorschijn zal komen om je de schrik van je leven te bezorgen.

Hotel 31 opent de deuren

Tijdens de openingsavond stond een lange rij gegadigden reeds te wachten om het gebouw te kunnen betreden. “We gaan deze avond afstevenen op een 1000-tal bezoekers” klinkt het bij een trotse organisatie. “Dit is gewoon waanzinnig om te zien. Binnenin moet je al snel een uur wachten om aan het parcours te kunnen wachten, een wachttijd die we door middel van een bar aangenaam houden”.

Hotel 31 opent de deuren

Dat het horrorhuis van Daementia het bezoeken waard is, blijkt al snel wanneer we heel wat niet-West Vlaamse accenten spotten in de rij wachtenden. “We komen vanuit het Gentse” horen we van Nico Stevens. “We reden meer dan een uur om hier te zijn maar het was de rit meer dan waard. Vorig jaar waren we ook van de partij en toen reeds waren we onder de indruk. Dit jaar hebben ze zichzelf overtroffen dus we denken nu al luidop aan wat we ons volgend jaar gaan mogen verwachten”.

Hotel 31 is nog te bezoeken tot zaterdag 2 november.

Hotel 31 opent de deuren

https://www.youtube.com/watch?v=f4ykheRGAt8

(CL/Foto’s en video CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier