Hot Marijke (33), prostituee en technisch werkloos: “Voor ons geen sociale zekerheid”

Olivier Neese

Geen lingerie of sm-pakje, maar een comfortabel trainingspak. Ook ‘s lands bekendste prostituee Hot Marijke schort al haar activiteiten op. “Nu ben ik voltijds mama. Alles voor de gezondheid van mijn kind.”

“Het kan snel gaan. Vorige vrijdagmorgen was ik nog van plan om klanten te ontvangen. Via mijn sociale media maakte ik zelfs nog volop reclame voor mijn diensten. Angst had ik niet, al was ik wel al voorzichtiger geworden. Kussen liet ik niet meer toe en ik lette ook extra op mijn handhygiëne. Dat is ook het enige wat ik kon doen. Veel meer is in mijn sector niet mogelijk. De klanten begrepen dat ook. Al waren er steeds minder en minder. Die daling was al voelbaar sinds 1 maart, de laatste zondag van de krokusvakantie. Het aantal bezoekers ging sindsdien spectaculair naar beneden. De laatste dagen zag ik zelfs bijna niemand meer. De mensen hebben schrik. Voor hun gezondheid, maar ook voor die van hun gezin. Als ze zelf besmet zouden raken, zullen ze onvermijdelijk ook hun gezin besmetten.”

Rekeningnummer

“Vrijdagavond heb ik dan maar beslist om volledig te stoppen met werken. Wat voor mij de doorslag gaf om er even mee op te houden, was het bericht dat mijn Brusselse collega’s aan het Noordstation hun deuren moesten sluiten. Via de sekswerkersvereniging Utsopi sta ik met hen in contact en ik wil solidair zijn. Als zij niet mogen en kunnen werken, dan ik ook niet.”

“Sindsdien ben ik technisch werkloos voor onbepaalde tijd. Omdat onze stiel niet erkend is, kunnen we ook niet genieten van de sociale zekerheid. Daarom verspreid ik via de sociale media ook mijn rekeningnummer, hopend op financiële steun van klanten of van fans… Mijn agenda is momenteel leeg. Volledig leeg.”

“Sinds 1 maart viel het aantal klanten spectaculair terug. Ze zijn bang. Voor zichzelf en voor hun gezin”

“We zouden een nieuwe film opnemen, maar die plannen hebben we natuurlijk ook uitgesteld. Als prostituee moest ik gelukkig geen afspraken annuleren. Ik werk enkel op verzoek. Vanaf 8 uur ben ik bereikbaar, en dan maak ik een afspraak voor de dag zelf. Ik plan nooit verder vooruit.”

Hot Marijke in een comfortabele training in de zetel.
Hot Marijke in een comfortabele training in de zetel. “Sinds vorige donderdagavond heb ik ook geen stap meer buitengezet.” (GF)

Zelfs geen webcam

“Mijn dagen zien er momenteel volledig anders uit. Het leven van Hot Marijke zonder werk is vrij saai, hoor. Mijn dagen bestaan nu vooral uit bingewatchen op Netflix. Zo bekijken we nu met het gezin The Crown, The Blacklist en Undercover. Maar dat laatste vind ik iets te eng voor mijn zoontje. Die zullen we verder bekijken wanneer hij in zijn bed ligt. Verder kijk ik reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen van La Casa De Papel. Daarnaast volgen we alle nieuwsuitzendingen, lezen we veel en zijn we vooral bezig met de kleinen. Nu ben ik fulltime mama. Al sinds vorige week vrijdag is Adam thuis. Toen ik koos om te stoppen met werken, besloot ik ook om hem thuis te houden. Ook al moest hij in theorie nog een dag naar school. De gezondheid van mijn kind staat voorop.”

“Sindsdien spelen we gezelschapsspelletjes, doen we wat schoolwerk en ik moedig hem enorm aan met zijn gitaarspel, zijn grootste hobby. Omdat hij nu constant thuis zit, doe ik ook geen webcam of dergelijke meer. Dat is niet meer aan de orde. De enigste inkomstenbron op dit moment zijn mijn films op Telenet, maar daar verwacht ik geen piek. Mijn laptop ligt zowat constant langs de kant, ik maak geen enkele reclame meer. Dan gaat het snel naar beneden, hé.”

Zet het leger in

“Sinds vorige donderdagavond heb ik ook geen stap meer buitengezet. Dat is geen angst, maar realisme. Dit is geen fictie, dit is echt. Daarom ben ik trots op burgemeester Leopold Lippens. Nog voor de federale regering vorige week een beslissing nam, besloot hij al om alles in Knokke-Heist te sluiten. Meer dan terecht. Het is levensgevaarlijk buiten.”

“De eerste federale maatregelen vond ik niet streng genoeg, idem voor de tweede reeks maatregelen. De scholen sluiten, maar kinderen worden wel nog opgevangen. Verplicht afstand houden, terwijl de warenhuizen wel open blijven? Onbegrijpelijk. Al sinds vorig weekend pleit ik voor een totale lockdown. Een échte. Alles dicht. En ik ben dan nog rustig in vergelijking met mijn man. Als de mensen iets willen, moeten ze het maar online bestellen. Politie en leger moeten dan maar instaan voor de bedeling. We zien de drama’s in onze buurlanden, maar we laten het maar betijen. We doen krek hetzelfde als hen en vragen dan hoe het komt dat we hetzelfde meemaken. We moeten veel verder gaan. Waarom stond er niet meteen een politicus op die pleitte voor een totale lockdown? Ja, we zijn nu beperkt tot ons eigen huis, maar so what? Liever dat dan een besmetting oplopen. We zijn gezond en we willen dat zo houden.”

Hot Marijke

‘s Lands bekendste prostituee werd geboren op 17 juli 1986 in Kapellen. Ze trouwde op 24 december 2005 met haar manager Paul, die 37 jaar ouder is. Samen hebben ze één zoon: Adam. Sinds 2009 woont het echtpaar in Knokke. Hot Marijke zit nooit om een stunt verlegen. Zo bood ze in 2008 een crisistarief aan, voor gedupeerden van de bankencrisis. In 2009 werd ze zwanger en ze bleef werken tot een dag voor haar bevalling. Hot Marijke wilde in 2012 het wereldrecord orale seks verbeteren, maar de politie verbood de actie. Ze groeide uit tot een cultfiguur, waarbij mensen zich onder meer op het festival Kamping Kitch Club verdringen voor een selfie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.