Hospitaalstraat krijgt fietsstraat op eerste schooldag

(gf)
Redactie KW

Op de eerste schooldag werd de fietsstraat in de Hospitaalstraat in Lauwe feestelijk geopend door GBS De Wonderwijzer en schepen van mobiliteit Patrick Roose.

“Veiligheid is een topprioriteit, verkeersveiligheid is daar zeker een onderdeel van”, aldus schepen van mobiliteit Patrick Roose (Team 8930). “De nieuwe verkeerssituatie is het gevolg van een eerste stap van het schoolbestuur zo’n zes maanden geleden.”

Een fietsstraat houdt in dat automobilisten geen fietsers mogen inhalen. Fietsers mogen op hun beurt dan weer de helft van de rijbaan innemen. De snelheid is er beperkt tot 30 kilometer per uur.

Verder wordt het concept schoolstraat verder besproken en onderzocht door de betrokken diensten in overleg met de directie, (groot)ouders en de lokale politie. Een schoolstraat is een straat nabij een school waar gemotoriseerd verkeer tijdens bepaalde uren niet toegelaten is. Meestal is dit aan het begin en einde van de schooldag. De straat is toegankelijk voor voetgangers, rijwielen, speed pedelecs en hulpdiensten. Wie toch met de auto komt kan verder parkeren en te voet tot aan de schoolpoort gaan. (API)