Horecazaak in domein Bulskampveld krijgt nieuwe uitbaters

Anne-Marie Van Meulebroeck, Johan Deman en Robbe Ceunis. © Davy Coghe
Arno Van Haverbeke

Johan Deman (50) en Anne-Marie van Meulebroek (50) kregen de nieuwe concessie op de horecazaak in het provinciaal domein Bulskampveld toegewezen. Het koppel wil van de zaak een urban cafe met moderne vibe en grootstedelijke toetsen maken.

Het koppel is afkomstig uit het Brugse maar woont nu in De Haan. Ze verzorgen nu het horecaluik van het Zwin Natuur Park. Met Bistro The Shelter hebben ze er een eigentijdse zaak midden in de natuur: “Ik ben al jarenlang actief als consultant en uitbater in de horeca, Anne-Marie is eigenlijk psychologe en werkt nog steeds als educatief medewerkster bij Gezinsbond. Voor het Zwin bedachten we een nieuw concept van begin tot eind. Daar werken we nu met een systeem via iPads. We houden er ook recepties voor een divers publiek. Enerzijds kunnen onze klanten er terecht voor eenvoudige recepties, anderzijds is er ook ruimte voor iets feesten met iets meer luxe, allemaal voor een heel breed publiek.”

Korte keten

“Voor de invulling van het concept focussen we op duurzaamheid en streekproducten”, gaat Deman verder. “We gaan voor een gezonde ‘feel-good’ keuken met verse gerechten. “We koken scampivrij, omdat die producten een lange weg afleggen en te veel antibiotica bevatten, daar doen wij absoluut niet aan mee.” De nieuwe uitbaters gaan net zoals bij hun zaak in het Zwin uit van het idee van de korte keten. “Tijdens het traject ‘Zee van smaak’ dat we volgden bij Westtoer inspireerde Filip Claeys van de Jonkman ons om enkel te werken met Noordzeevis. Ook in The Shelter in het Zwin werken we volgens dit principe.”

We willen in de urban foodbar de natuur van het park naar het terras en naar binnen brengen

Johan en Anne-Marie eindigden uiteindelijk als beste kandidaten uit een finale van vier kanshebbers. Het is nu de bedoeling om de opening van de zaak tot in de puntjes voor te bereiden. Van zodra de coronamaatregelen opgeheven worden, wil het koppel de deuren snel openen. Nu werken de nieuwe uitbaters aan de inrichting van het restaurant: “We willen in de urban foodbar de natuur van het park naar het terras en naar binnen brengen. Er komen veel planten en we brengen ook houtstructuren en smeedijzeren toetsen aan. Er komt zowel hoog- als laagzittend meubilair, evenals comfortabele en toegankelijke zitplaatsen voor de iets oudere klanten. We willen namelijk inzetten op een leuke plek voor iedereen.”

Mobiele buitenbar

In totaal bestaat de nieuwe exploitatie uit vier delen. Buiten komt er een mobiele bar met bestelmogelijkheden waardoor de wachttijd drastisch vermindert. Binnen is er dan een café, restaurant én feestzaal met bediening: “We hoorden dat er vroeger geen goeie service was op het terras. Een terras van die omvang is een grote troef maar kan evenveel een killer zijn. Als het weer het toelaat, stroomt zo’n terras op tien minuten razendsnel vol. Bij ons komen de mensen toe en bestellen ze aan de bar, waarna we hen een foodbuzzer meegeven. Van zodra hun bestelling klaar is, komen ze die ophalen en kunnen ze op hun gemak plaatsnemen. Zo zorgen we zelfs bij drukke dagen voor een vlotte en snelle service”, reageert Deman.

Wat opvalt bij de opstart van deze nieuwe zaak, is volgens de nieuwe uitbaters de gemakkelijkere zoektocht naar personeel. Beernem is centraal gelegen waardoor er personeel uit verschillende hoeken komt: “Intussen vonden we al een ruime ploeg met onder andere jobstudente, flexijobs en zelfs wat vaste personeelsleden.”

Studeren in het restaurant

Een extra troef die jongeren moet aanspreken, is de mogelijkheid om in de zaal van het restaurant te studeren: “Jongeren zijn vaker op zoek naar plaatsen waar ze samen kunnen studeren. Wij willen dat aanbieden door onze grote zaal op weekdagen open te stellen voor studenten“, vertelt Deman. Hij hoopt om over een aantal jaar een gevestigde waarde te zijn in Beernem: “Ik zal tevreden zijn als we voldoening krijgen van onze klanten. Bij een breed publiek een leuke sfeer creëren, dat is het doel dat we voor ogen hebben”, besluit Deman.

Geïnteresseerden die graag nog een centje bijverdienen, kunnen een mailtje sturen met gegevens naar directie@theshelterknokke.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.