Horecazaak Bikers Loft in Oudenburg weer open onder de naam ‘Bike & Bites”

© HH
Redactie KW

Kevin Beirens (39), bekend van brasserie Histoires d’O in Oostende en als organisator van Ostend Beach, neemt samen met barista Geert Blomme van A Special Cup in Zuienkerke het horecaluik van Bikers Loft in Oudenburg over. Vanaf vrijdag 26 juni ontvangt hij er jong en oud in ‘Bikes & Bites’.

Bikers Loft is het bekende hotel voor fietsers en motards aan de Groenendijkstraat in Oudenburg, dat al bijna 25 jaar bestaat en vroeger bekend was als Motorcycle Loft Hotel. De huidige eigenaar zet het hotel verder, maar het horecagedeelte stond al geruime tijd leeg. Kevin neemt dat nu over onder de naam Bikes & Bites.

Kevin Beirens woont in De Haan en organiseert al sinds 2006 samen met Jan Mortelmans evenementen in Oostende, eerst onder de noemer ‘La Nuit Events. Van 2009 tot 2017 baatten ze de Krush Club in het Kursaal uit en sinds 2010 organiseren ze samen Ostend Beach, het dancefestival begin juli dat dit jaar is afgelast door corona. Sinds 2011 baat Kevin ook de brasserie Histoires d’O op de zeedijk uit. Hij start Bike & Bites in samenwerking met barista Geert Blomme van mobiele koffiebar A Special Cup uit Zuienkerke.

Voor fietsers en families

“Histoires d’O krijgt dus een broer”, lacht Kevin. “Op het zonneterras en binnen in de zaak willen we de hele dag lekkere streekbieren, heerlijke koffies, toffe cocktails, tapas en kleine gerechten aanbieden. Een beperkte versie van de kaart van Histoires d’O. Er is superveel plaats en er zijn wel meer mogelijkheden, zoals trouw- en andere feesten. Eerst kijken we hoe het nu draait en na de zomer zien we wel weer verder.”

Vrijdag gaat Bikes & Bites open, maar officieel is de opening op 1 juli. “We lanceerden al een oproep naar jobstudenten en daar is massaal op gereageerd. Samen met een vaste crew en enkele verantwoordelijken zullen we de zaak hier runnen. Mensen schrikken dat we dit aandurven in coronatijden, maar iedereen is wel erg enthousiast“.

“We liggen aan het Groen Lint, de groene fietsroute rond Oostende, en hier passeren enorm veel fietsers. We mikken op fietsers en families die hier iets willen drinken of eten en genieten op ons terras. We willen hier ook wat evenementen organiseren. Dit moet een leuke plaats worden voor jong en oud.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier