Horeca-uitbaters gaan op stap met leden van De Melkerie

Net voor de start werd een groepsfoto genomen. © TM
Redactie KW

Zo’n 35 horeca-uitbaters uit heel Vlaanderen verzamelden maandagmorgen 26 oktober aan de Carlito in Tielt voor een fietstocht met profwielrenners en leden van trainingsgroepje De Melkerie Tim Declercq, Stijn Steels en Jens Debusschere.

Ze deden dat onder de vleugels van Martini Racing Ciclismo, een wielerclub speciaal opgericht voor mensen die werken in de horeca. Twee keer per maand verzamelt het peloton van horecalui op maandag voor een ritje van om en bij de 75 kilometer. Telkens wordt er gestart bij een ander lid en af en toe rijdt er ook een bekende (ex-)renner mee. Zo reed Serge Pauwels twee weken geleden nog mee met de groep. Dit keer werd er gestart bij Lode Bogaert, die wielerkroeg Carlito uitbaat.

Voor de gelegenheid had hij Tim Declercq, Stijn Steels en Jens Debusschere van trainingsgroepje De Melkerie uitgenodigd om mee te rijden. Geen verrassing, want de Carlito is zowat het stamcafé van de trainingsmakkers. Lode is een grote fan van het initiatief. “Veel van de horecamensen die aanwezig zijn, had ik nooit leren kennen zonder deze club. Het is een heel diverse groep, met onder meer frituristen, wijnhandelaars en cafébazen, maar we zitten wel in dezelfde sector. Dat we in hetzelfde schuitje zitten en een passie hebben voor de koers, schept een band”, besluit hij.

Oprichting

Martini Racing Ciclismo werd in 2018 opgericht. Aanvankelijk telde de club tien leden, maar ondertussen zit het ledenaantal al tegen de honderd aan. Daarnaast heeft de wielerclub ook al afdelingen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië.

“We wilden de horecalui samenbrengen”, vertelt medestichter Fank Symons, die voor Bacardi-Martini België werkt. “We wilden eigenlijk de horeca eens in een ander daglicht plaatsen en ook de uitgebalanceerde levensstijl promoten. Twee keer per maand doen we een ritje op maandag, aangezien de meeste zaken dan gesloten zijn. We willen ook voor iedereen toegankelijk zijn. Samen uit, samen thuis”, stelt hij.

Omdat het de laatste rit van het jaar was, kon iedereen na 75 kilometer, waarbij onder meer de Kluisberg en de Poelberg opgereden werd, achteraf genieten van de specialiteit van het huis van de Carlito: spaghetti. (Tjorven Messiaen)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.