Horeca-uitbaters blikken al vooruit: “Online bestelde pintjes later komen uitdrinken”

Redactie KW

Met Café Courage biedt AB Inbev de mogelijkheid aan de horeca-uitbaters om een virtuele toog te lanceren tijdens de coronacrisis.

De solidariteitscampagne Café Courage werd gelanceerd door AB Inbev, die al zijn horecapartners de kans biedt om er aan deel te nemen. “Na de heropening van onze zaak kunnen onze klanten de online bestelde pintjes naar keuze komen consumeren. Ze kunnen die ook aan ons doneren om ons een hart onder de riem te steken”, vertelt Jeldrik D’Haene van café ‘t Koningshof in Bissegem.

Bestelde pintjes komen leegdrinken na de coronacrisis

Via www.supportyourbar.be kan je verschillende bieren van AB Inbev bestellen voor het café naar keuze. “Zo hebben we nu toch al een beetje inkomsten”, stelt Jeldrik. “We zullen wel een hinderpremie krijgen, maar momenteel hebben wij geen enkele inkomst. Afhaalmaaltijden kunnen wij hier niet aanbieden.”

Jeldrik zegt dat het speciale tijden zijn en vreest dat het nog even zou kunnen duren. “Ooit moet er een eind aan de sluitingen komen en dan verdienen we een extraatje voor onze gezamenlijke inspanningen. De klanten kunnen dan hun bestelde pintjes via een app op hun gsm bestellen en bij ons komen leegdrinken. Ik geef dan trouwens een 33cl in plaats van een 25cl”, voegt Jeldrik er nog aan toe.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.