https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Horeca-uitbaatster tot eind maart manager van Torhoutse triagepost

Aan de triagepost op de Rembertcampus van AZ Delta van links naar rechts Lore Cortvriendt, de onthaalmedewerksters Charlotte Vandendriessche en Anneke Van Poucke en verpleegkundige Sofie Deruytter.©Johan Sabbe
Aan de triagepost op de Rembertcampus van AZ Delta van links naar rechts Lore Cortvriendt, de onthaalmedewerksters Charlotte Vandendriessche en Anneke Van Poucke en verpleegkundige Sofie Deruytter.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Corona houdt de horeca nog altijd gesloten en takeaway levert voor de meeste zaken maar een fractie van de normale omzet op. Zo ook bij Brasserie Heuvelhof in Torhout, waarvan de zaakvoerders evenwel niet bij de pakken blijven zitten. Terwijl Tom Van Den Heuvel werkt in het tegelbedrijf van zijn schoonouders, vervult zijn vrouw Lore Cortvriendt een wel heel bijzondere voltijdse job. Ze is manager van de Torhoutse triagepost geworden.

De triagepost is een initiatief van de plaatselijke huisartsenkring in samenwerking met het AZ Delta en het stadsbestuur. Na voorafgaande doorverwijzing door de huisarts worden de mensen er getest die mogelijk corona opgelopen hebben. De post bevindt zich in een vleugel van de Delta-campus Rembert aan de Noordlaan.

Zeker 90 procent van thuis uit werken

Tom (41) heeft in 2005 Brasserie Heuvelhof van zijn ouders Pieter Van Den Heuvel (67) en Carine Dujardin (66) overgenomen. Sinds 2008 runt hij de zaak samen met Lore (35). Ze hebben twee zoontjes, Charles (8) en Achilles (6). Tom staat in de keuken, Lore zorgt voor de bediening. “Een zaak als de onze mikt, naast het lekkere eten en drinken, op de eerste plaats op gezelligheid en kindvriendelijkheid”, zegt Lore. “Met ons terras en de mooie speeltuin. Zoiets kun je met takeaway niet bereiken. Al hebben we sowieso onze webresto . Daarop kunnen mensen afhaalgerechten bestellen. Die webresto hebben we opgestart tijdens de ingrijpende wegwerkzaamheden aan de Oostendestraat, waar onze zaak zich vlakbij het Kasteel Wijnendale bevindt. Nu kunnen we er op onze website gebruik van blijven maken.”

Zoals veel West-Vlamingen zijn Tom en Lore noeste werkers en dus was lijdzaam toezien hoe het virus hun broodwinning afroomde geen optie. Tom blijft zich tijdens de lockdown uiteraard over de takeawaygerechten ontfermen, maar daarnaast is hij tijdelijk in Tielt aan de slag in het tegelbedrijf Cortvriendt van zijn schoonouders. Van de bestellingen afleveren tot zelfs helpen bij het leggen van de vloeren. “Zelf heb ik ervan geprofiteerd om tijdens de eerste lockdown in het voorjaar weer wat op mijn positieven te komen”, aldus Lore. “De combinatie van onze zaak met ons gezin en de opvoeding van onze twee zoontjes vergt veel energie. Bijgevolg zat ik fysiek wat in het rood. In maart en april kon ik recupereren. Uiteindelijk mocht de horeca weer open en hebben we al bij al nog een mooi zomerseizoen gedraaid.”

“Maar toen half oktober de tweede lockdown startte en we onze zaak opnieuw dienden te sluiten, heb ik besloten om tijdelijk extra werk aan te nemen. Toen ik vernam dat de Torhoutse triagepost op zoek was naar een manager om de werking in goede banen te helpen leiden, heb ik me aangeboden en de job gekregen. Ik ben half november gestart en blijf sowieso tot eind maart in dienst. Het is een voltijdse opdracht, die ik nu voor zeker 90 procent van thuis uit vervul. Er komen heel wat online vergaderingen en een flinke portie computerwerk aan te pas. Slechts heel af en toe ga ik fysiek bij de triagepost langs.”

Werking van triagepost helpen coördineren

“De grote trekkers van de triagepost zijn de dokters Kris Monballyu en Sara Burm van de huisartsenpraktijk Het Atrium in de Rijselstraat”, vervolgt Lore. “Zij hebben er enorm veel energie ingestopt. Mijn functie wordt als manager omschreven, maar dat is een groot woord (lacht) . Ik behartig de boekhouding en een aantal administratieve beslommeringen van de triagepost, zorg voor de communicatie met het AZ Delta, doe de bestellingen en ontferm me over de personeelsplanning. Ik help met andere woorden de werking coördineren. Het is er al wekenlang erg druk. De onthaalmedewerksters en de verpleegkundigen verrichten schitterend werk. Straks volgt een nieuwe uitdaging: de vaccinaties. Daar moet nog veel voor geregeld worden.”

“Uiteraard kijk ik uit naar de dag waarop onze horecazaak mag heropenen, maar sowieso blijf ik in de triagepost actief tot eind maart. Ik kan toch niet werkloos thuis blijven zitten? Ik voel me écht weer nuttig!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten