Horeca-ondernemers plannen langste Breugheltafel rond Zillebekevijver

Niek Benoot en Jürgen Crombez hebben grootse plannen rond Zillebekvijver.© TP
Niek Benoot en Jürgen Crombez hebben grootse plannen rond Zillebekvijver.© TP
Redactie KW

De Ieperse horeca-ondernemers Jurgen Crombez en Niek Benoot hebben grootse plannen voor een gastronomisch evenement rond Zillebekevijver: een tafel van achthonderd meter met animatie op het water.

“Wij gaan in samenwerking met Westtoer en Stad Ieper voor de langste Breugheltafel”, zegt Niek Benoot, eigenaar van het Ieperse Hooge Crater Museum. “Samen met Jurgen zocht ik naar een unieke locatie en we hebben die nu gevonden: Zillebekevijver. In bepaalde zones bij het vijverhuis en langs het wandelpad worden tafels geplaatst, zodat de gasten kijken naar het water. Tijdens de maaltijd kunnen ze genieten van een lichtspektakel en allerlei animatie op een ponton op de vijver. “We plannen dit voor zo’n 800 tot 1.000 mensen. Hoeveel tafels? Wellicht zo’n 800 meter, maar dit wordt nog bekeken. We moeten een goed systeem vinden dat coronaproof en in bubbels kan. We zijn ervan overtuigd dat dit mogelijk is, maar moeten wachten op versoepeling van de maatregelen.”

Jurgen Crombez, uitbater van horecazaken De Lissewal en Yperley, zal instaan voor de culinaire invulling. “Dit is een grensoverschrijdend project. Daarom gaan we op zoek naar streekproducten uit de Westhoek, Wallonië én Frankrijk”, vertelt Jurgen.

Moeilijke tijden

“We zullen coronaveilig houten Breughelplanken bereiden. De gerechten worden vooraf klaargemaakt en ter plaatse uit koelwagens gehaald. Bij slecht weer kunnen we nog altijd terecht in het nabijgelegen ontmoetingscentrum In ’t Riet. Ik moest ooit een barbecue organiseren voor zesduizend man, dus dit zal ook wel lukken. Onze sector heeft het moeilijk. Momenteel gaan we twee stappen vooruit en een achteruit, maar de kunst bestaat erin om te blijven vooruitgaan.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier