Horeca blijft gesloten? Dan vormt Andy Reivan zaak in Ingelmunster om tot decoratiewinkel

Andy in Reivan’s Home, het nieuwe concept binnen Reivan’s Gezelligheid. (foto FODI)©FODI
Andy in Reivan’s Home, het nieuwe concept binnen Reivan’s Gezelligheid. (foto FODI)©FODI
Redactie KW

Andy Vanlaetem alias zanger Andy Reivan bouwde een groot deel van de horecazaak Reivan’s Gezelligheid op het Stationsplein 29, rechtover het station, om tot een winkel waar je unieke decoratiestukken, geschenkartikelen en kaarsen kan kopen. De zaak werd omgetoverd tot Reivan’s Home.

Net zoals iedereen in de horecasector en net zoals alle artiesten zit ook Andy Reivan werkloos thuis. Reivan’s Gezelligheid moest eveneens de deuren sluiten en Andy kan nergens gaan optreden. “2020 ging mijn jaar worden. Er stonden zoveel optredens in mijn agenda vast, maar corona zorgde ervoor dat het anders uitdraaide. Dat is heel spijtig. De deuren van onze tearoom en bistro zijn gesloten, zodat ik ook hier niets kan doen. Ik wil bezig blijven en dus besloot ik met een nieuw concept te starten”, zegt Andy Reivan, getrouwd met Olivier Vandevelde. “Er zijn zoveel artiesten die uitpakken met catering of met de verkoop van juwelen of kledij. Ik wilde ook een nieuwe uitdaging aangaan, maar ik wilde vooral iets dat geen enkele andere artiest of horecazaak doet. Daarom dacht ik aan home decoratie, geurbeleving op natuurlijk basis en vooral geschenkartikelen voor het eindejaar. Uw geurbeleving wordt inderdaad onze zorg. De decoratiestukken die hier uitgesteld staan zijn eveneens uniek. Eens verkocht, kan je geen tweede exemplaar verkrijgen.”

Spaanse hond

Andy heeft een deel van zijn zaak omgetoverd tot Reivan’s Home. Het is heel gezellig om er eens door te slenteren. “Licht, geur en beleving staan centraal in het concept. We verkopen zelfs geurkaarsen uit Spanje. Sinds de adoptie van onze Spaanse hond leerden we andere mensen kennen en zo kwam dat nieuwe concept in een stroomversnelling tot stand. Ik weet ook dat we misschien beter veertien dagen eerder waren begonnen, maar daarom staat kerst niet centraal in onze eerste Reivan’s Home. Het zijn vooral winterse tinten die je bemerkt. Of deze pop-up maar enkele weken zal duren? We weten ook niet wat de toekomst brengt. Omdat we onze zaak niet meer kunnen gebruiken om te dansen en omdat we niet weten hoelang dat nog zal duren, willen we – eens we terug mogen openen – de winkel integreren in onze tearoom. Het is perfect mogelijk om de ene kant te behouden als winkel en om de andere kant te gebruiken voor tearoom en bistro. Een dergelijk concept is wel uniek in Ingelmunster”, glimlacht Andy, die benadrukt dat de zaak enkel toegankelijk is op afspraak. “Met vaste openingsuren zou het kunnen dat er mensen buiten moeten aanschuiven en dat is niet de bedoeling in deze winterse periode. De mensen moeten vooraf bellen om een afspraak te maken. We laten maar twee personen binnen, die zo’n 30 minuten de tijd krijgen om rond te slenteren en eventueel een aankoop te doen. Op die manier kan ik er mij ook individueel mee bezig houden. Of ik iets ken van kaarsen? Meer dan je denkt. Ik volgde zelfs een extra opleiding in geurbeleving.”

“Elk stuk hier is uniek, je kan geen twee dezelfde exemplaren kopen”

Andy benadrukt dat hij ook zanger blijft. Van zodra de overheid het licht terug op groen zet, zal hij opnieuw optreden. Hij zal dan ook verder de winkel én de tearoom runnen. “Ik had nu al lang genoeg niets te doen. Ik kijk echt uit naar die nieuwe start en naar het moment dat ik heel actief mag zijn”, besluit Andy.

Reivan’s Home opent de deuren op zaterdag 19 december. Een afspraak maak je vooraf op 051 30 04 21. Alle info vind je op www.andyreivan.be of FB Reivan’s Home.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier