Hopperun met roze ballonnen voor Marthe

Tine Top en kinderen namens Hopperun, Pieter Top (penningmeester) en John Desot (Commissie Sociaal) namens Lions Club Heuvelland. (foto MD)
Redactie KW

Zondag 22 september wordt op het hopbedrijf van de familie Dekervel langs de Couthoflaan in de nabijheid van het kasteel de achtste Hopperun georganiseerd. De deelnemers kunnen wandelen, lopen en fietsen ten voordele van het kinderkankerfonds.

“Het is al de de achtste keer dat we de Hopperun organiseren ter nagedachtenis van ons dochtertje Marthe“, vertellen Tine Top en Dieter Vanderhaeghe. “Zij overleed op 14 augustus 2008 aan leukemie en was pas 10 maanden oud. Tijdens onze Hopperun kan er zowel gewandeld, gefietst als gelopen worden. Om 8 uur starten de wandeltochten. Er is keuze uit 6, 11 of 21 kilometer. Het parcours van 6 kilometer is volledig verhard en buggyvriendelijk. Fietsen kan ook vanaf 8 uur en hier is er keuze tussen 25 of 50 kilometer. Er is ook een G-loop en er zijn verschillende jeugdreeksen. Vanaf 14 jaar kan men kiezen tussen een loopafstand van 5 of 10 kilometer. Om 12 uur is er de prijsuitreiking gevolgd door de snoeprun voor peuters en kleuters. Na een woordje van Raf Dekelver, verpleegkundige uit UZ Leuven en een woordje door ons, laten we allemaal samen roze ballonnen op voor Marthe, net zoals we op haar begrafenis deden. Na het oplaten van de ballonnen kunnen de aanwezigen nog napraten met een drankje en een hapje. Er zijn onder meer frietjes en barbecueworsten te koop. De dag zelf kan er trouwens nog ingeschreven worden.”

Al ruim 50.000 euro

Met de opbrengst van de zeven vorige edities van de Hopperun kon er al meer dan 50.000 euro overgemaakt worden op de rekening van het kinderkankerfonds van KU Leuven. Alleen al vorig jaar kon met de zevende editie niet minder dan 12.500 euro overgemaakt worden. Naast heel wat lokale sponsors die de Hopperun steunen, krijgt de organisatie dit jaar ook financiële ondersteuning van het stadsbestuur Poperinge, het Feestcomité van Haringe en de Lions Club Heuvelland.

Wie niet kan deelnemen maar de Hopperun toch wil steunen kan dat via het rekeningnummer BE35 1430 8963 1337. (KB/PC)

Alle info: www.hopperun.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier