Net als in woonzorgcentrum De Vlinder waren ook in de Ceder de testresultaten hoopgevend. "Elke bevestiging van een besmetting met het virus brengt een zekere ongerustheid met zich. 'Slechts' 4 bewoners en 2 medewerkers testten positief op COVID-19, een resultaat dat ons doet hopen dat de verspreiding van het virus op dit ogenblik ook in woonzorgcentrum Ceder aan de Leie onder controle is", zegt voorzitter Lynn Callewaert. De bewoners die positief testten werden tijdelijk overgebracht naar de cohortafdeling, waar nu 11 bewoners verblijven. Eerder al mochten 4 bewoners die afdeling verlaten.

Moederdag

De voorbij weken hield het coronavirus de twee zorgcentra in een stevige greep. "Ook vandaag is dat nog zo met de vele bijzondere maatregelen in onze woonzorgcentra.

'Maar zondag is het Moederdag en dat vieren we: daar zal COVID-19 ons niet van weerhouden', dat was de stellige overtuiging van onze medewerkers in Ceder aan de Leie en De Vlinder", aldus Lynn. In De Vlinder zijn al langer zogenaamde raambezoeken mogelijk omdat het gebouw slechts 2 verdiepingen heeft. "In Ceder aan de Leie zijn dergelijke bezoeken heel wat moeilijker te organiseren. Een gebouw met vijf bouwlagen, waar bovendien heel wat bijzondere voorzorgsmaatregelen gelden, stelt op dat vlak heel wat uitdagingen." Toch gaan de medewerkers die uitdaging aan. "Op Moederdag bieden zij onze bewoners de mogelijkheid om via een raambezoek op het gelijkvloers aan de Vrijdomkaai contact te hebben met hun familie." Uiteraard komen ook de bewoners in De Vlinder aan hun trekken. "Met Moederdag proberen we om heel voorzichtig de werking in de gezamenlijke leefruimtes terug op te starten met allerlei activiteiten die we kunnen organiseren met respect voor onze strenge voorzorgsmaatregelen."

Net als in woonzorgcentrum De Vlinder waren ook in de Ceder de testresultaten hoopgevend. "Elke bevestiging van een besmetting met het virus brengt een zekere ongerustheid met zich. 'Slechts' 4 bewoners en 2 medewerkers testten positief op COVID-19, een resultaat dat ons doet hopen dat de verspreiding van het virus op dit ogenblik ook in woonzorgcentrum Ceder aan de Leie onder controle is", zegt voorzitter Lynn Callewaert. De bewoners die positief testten werden tijdelijk overgebracht naar de cohortafdeling, waar nu 11 bewoners verblijven. Eerder al mochten 4 bewoners die afdeling verlaten.De voorbij weken hield het coronavirus de twee zorgcentra in een stevige greep. "Ook vandaag is dat nog zo met de vele bijzondere maatregelen in onze woonzorgcentra.'Maar zondag is het Moederdag en dat vieren we: daar zal COVID-19 ons niet van weerhouden', dat was de stellige overtuiging van onze medewerkers in Ceder aan de Leie en De Vlinder", aldus Lynn. In De Vlinder zijn al langer zogenaamde raambezoeken mogelijk omdat het gebouw slechts 2 verdiepingen heeft. "In Ceder aan de Leie zijn dergelijke bezoeken heel wat moeilijker te organiseren. Een gebouw met vijf bouwlagen, waar bovendien heel wat bijzondere voorzorgsmaatregelen gelden, stelt op dat vlak heel wat uitdagingen." Toch gaan de medewerkers die uitdaging aan. "Op Moederdag bieden zij onze bewoners de mogelijkheid om via een raambezoek op het gelijkvloers aan de Vrijdomkaai contact te hebben met hun familie." Uiteraard komen ook de bewoners in De Vlinder aan hun trekken. "Met Moederdag proberen we om heel voorzichtig de werking in de gezamenlijke leefruimtes terug op te starten met allerlei activiteiten die we kunnen organiseren met respect voor onze strenge voorzorgsmaatregelen."