Hoopgevend: aantal ziekenhuisopnames door coronavirus blijft stabiel

Virologen hopen dat we naar een piek of plateau aan het evolueren zijn.
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De cijfers van de komende dagen zullen moeten tonen of we richting een piek of plateau aan het evolueren zijn.

In de ziekenhuizen werden gisteren 578 personen opgenomen met het coronavirus. “Dat cijfer ligt al enkele dagen in dezelfde grootteorde”, stelt viroloog Steven Van Gucht vast. “Elke dag schommelt het aantal hospitalisaties tussen de 500 en 600. Dat cijfer blijkt niet door te stijgen en dat is bemoedigend. Het is een hoog aantal, maar het is toch een mooi teken. Het is mogelijk dat we naar een piek of plateau evolueren, maar het is moeilijk om dat nu al te zeggen. Dat zullen de cijfers van de volgende dagen moeten uitwijzen.”

Gisteren mochten 377 mensen het ziekenhuis verlaten. In het ziekenhuis liggen momenteel 5.552 coronapatiënten. Van hen liggen er nu 1.205 op intensieve zorgen, een stijging met 61 mensen in vergelijking met een dag eerder. Er is een capaciteit van ruil 2.300 bedden op intensieve zorgen, dus dat is onder controle. Op dit moment worden 916 personen beademd. Dat zijn 10 mensen meer dan een dag eerder.

Helaas werden gisteren 132 extra overlijdens gemeld. Daarvan kwamen er 60 uit Vlaanderen, 51 uit Wallonië en 21 uit Brussel. Dat brengt het totale aantal dodelijke slachtoffers door covid-19 op 1.143.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier