Hoogslede sluit zomer af met Camping Fin de Congé

Op zaterdag 24 augustus wordt de derde editie van Camping Fin de Congé georganiseerd. Vanaf 14 uur is iedereen welkom op het grasplein in de Rodenbachwijk.

Frederik Sap, Tommy Bolle en Carol Bonte willen met Camping Fin de Congé de jeugd een mooie afsluiter van de vakantie bezorgen. (foto JT)

“Het is de bedoeling dat de kinderen net voor het afsluiten van de vakantie nog eens compleet los kunnen gaan” vertelt organisator Tommy Bolle. “Op zaterdag 24 augustus is iedereen vanaf 14 uur welkom op dit gratis evenement. Er zullen springkastelen aanwezig zijn, er is een peuterhoek voorzien, je kan er eendjes vissen, petanque of kubb spelen, openlucht lasershooten, noem maar op. Er is ook een bar waar de ouders kunnen genieten van een drankje op het zonneterras.”

Vorig jaar was er geen Camping Fin de Congé omdat dit toen in hetzelfde weekend zou vallen als het 35-jarig bestaan van JOC De Prik. Dit jaar zijn ze echter terug en vooral uit nostalgie kan er ook nu weer overnacht worden op het grasplein aan de Kerelstraat.

“Vroeger sliepen we als jonge gasten tijdens de zomervakantie ook wel eens op het grasplein”, vertelt Frederik Sap. “Wij zaten tijdens de vakantie van ’s ochtends tot ’s avonds buiten te ravotten, nu is dat veel verminderd bij de jeugd, vandaar dit initiatief.”

Kinderfotozoektocht

Nieuw dit jaar is de kinderfotozoektocht doorheen de Rodenbachwijk. De tocht neemt zo’n uurtje in beslag en het parcours bedraagt ongeveer anderhalve kilometer. ’s Avonds is er de mogelijkheid om ribbetjes te eten voor de prijs van 10 euro. Een overnachting op het grasplein kost vijf euro, ontbijt inbegrepen. Er kan ook ontbeten worden zonder overnachting. ’s Avonds is er een gratis optreden van rockcoverband Goe Beezig.

“Bij de vorige editie hadden we zo’n 60 slapers, de overgrote meerderheid in tentjes. Maar ook deze keer zijn mensen met een mobilhome of caravan welkom”,, besluit Tommy Bolle.

Inschrijven voor ribbetjes of overnachting met ontbijt kan via bollebonte@skynet.be of via frederik.sap@hooglede.be en door overschrijven van het bedrag op rekening BE79 3370 6355 4033. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.