Hoogleedse Daphné strijdt zondag in Parijs voor titel Topmodel International

Redactie KW

De 23-jarige Daphné Vandenbossche doet zondag in Parijs een gooi naar de titel Topmodel International. 45 kandidaten dingen mee naar de titel in de categorie ‘fotomodel’. Daphné is een van de drie West-Vlaamse kandidates.

Daphné studeert momenteel nog in Gent. Ze behaalde er al haar bachelor psychologie en is nu bezig aan haar master in de communicatiewetenschappen. Op haar 18de startte ze met modellenwerk: “Ik kreeg de vraag om aan een fotoshoot deel te nemen”, opent Daphné. “Inmiddels ken ik een aantal vriendschappelijke fotografen waarvoor ik geregeld wel eens poseer. Daarnaast doe ik hostessenwerk zoals recent op het gala van Miss België.”

Het waren vrienden van Daphné die haar inschreven voor Topmodel International. “Ze hebben me in augustus ingeschreven, aanvankelijk wist ik van niets. De eerste opdracht was een portfolio doorsturen. Ik heb lang getwijfeld maar heb het uiteindelijk toch gedaan. In de kwartfinale volgde er dan een fotoshoot en ik raakte ook door de halve finale in april. Zondag volgt de grote finale in Parijs. We hebben ondertussen al twee repetities achter de rug. Zaterdag volgt nog een hele repetitiedag en zondag is dan het grote moment. De finalisten komen drie keer op het podium met onder meer een badpakkenronde en een avondkledijronde.”

De wedstrijd is ingedeeld in zes categorieën, Daphné is een van de kanshebbers in de categorie fotomodel. De winnaar wordt gekozen door de jury en er is ook een publieksprijs via een sms-wedstrijd. “De prijs voor de winnaar is niet min. Naast een fotoshootreis van tien dagen ligt er ook een modellencontract klaar en krijg je het hele jaar lang opdrachten als vertegenwoordigster. Ook de winnaar van de sms-wedstrijd mag mee op tiendaagse. Vorig jaar was de bestemming Egypte maar voor dit jaar is het nog niet geweten.”

Daphné is alvast heel ambitieus en goed voorbereid. Nog deze week trekt ze naar een coach in Brussel om er samen te oefenen op het poseren en rondlopen. “Ik doe er enorm veel voor en ben er ook vaak mee bezig. Ik ben wel een stresskonijn maar toch zie ik het helemaal zitten. Eerst was iedereen een beetje sceptisch maar ondertussen is iedereen enorm trots, ook mijn papa is supertrots. Mijn vriend krijgt wel geregeld eens de opmerking dat ik daar voor veel volk in mijn badpak sta maar dat hoort er nu eenmaal bij.”

Hoogleedse Daphné strijdt zondag in Parijs voor titel Topmodel International

Het is de allereerste keer dat ze deelneemt aan een wedstrijd. “Voor de meeste missverkiezingen moet je zelf een bepaald bedrag binnenhalen en daar pas ik voor. Bij deze wedstrijd kiest de organisatie wel de kledij en samen met mijn sponsors sta ik dan in voor de kosten.”

Ontgoocheld

Daphné behoort zondag tot het kransje favorieten en zij hoopt toch minstens op een plaats in de top vijf. “Ik zou toch wel ontgoocheld zijn mocht ik buiten de top vijf vallen. In de halve finale zeiden ze me dat ik zeker tot de kanshebbers behoor en ik werd ook als eerste gekozen voor de finale. De twee andere West-Vlaamse meisjes komen uit Oostende en Brugge. Het zou schitterend zijn om internationaal door te breken. Het begint overigens ook te kriebelen om volgend jaar aan Miss België deel te nemen. Ik liet het idee eens vallen op Instagram en er kwamen heel veel positieve reacties.” Daphné beschikt over een trouwe schare supporters. Zo heeft ze inmiddels al 5.600 volgers op Instagram. Ook zondag zal ze gesteund worden door familie en vrienden. De wedstrijd is ook live te bekijken op de Waalse zender Plug RTL om 15 uur.

Ook haar toekomst heeft Daphné al uitgestippeld. Ze droomt van een internationale modellencarrière en wil ook een eigen kledingzaak. “Uiteraard geniet een internationale modellencarrière mijn voorkeur. Maar ik zou ook graag iets uit de grond stampen dat echt van mij is. Een kledingzaak is een ideale mix tussen mijn hobby en mijn studie,” besluit Daphné. (JT)

Wie Daphné wil helpen om de publieksprijs binnen te rijven, kan TMI75 sms’en naar 6659.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier