Hooglede laat inwoners kennismaken met duurzame initiatieven

Eric Deruyter (Milieuraad), Frank Renard (Dienst Omgeving), burgemeester Rita Demaré en schepenen Frederik Sap en Julie Misplon willen de inwoners op zondag bewust maken van duurzame initiatieven. © JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Zondag 19 september staat in de gemeente Hooglede in het teken van de dag van de duurzame gemeente. Op tal van locaties kunnen de inwoners gratis uitleg krijgen over tal van duurzame initiatieven zoals biolandbouw, nieuwe woonvormen of slimme energietoepassingen.

Vanaf 12.30 uur is iedereen welkom aan het gemeentehuis om de verschillende locaties te ontdekken. Ook het gemeentehuis zelf is toegankelijk want de grote werkzaamheden zijn bijna afgewerkt met onder andere vernieuwde ramen en een energiezuinige ventilatie.

In de Kerkstraat kun je terecht voor een demo over slimme laadinfrastructuur voor wagens en nieuwe energiezuinige woonvormen worden voorgesteld in de Honzebrouckstraat. Biolandbouwers Pieter en Heidi Vandooren geven in de Yokkerstraat de nodige uitleg over duurzame productietechnieken. Deze en tal van andere initiatieven vallen op zondag te ontdekken. Meer details vind je terug op www.hooglede.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier