Hooglede klaar voor Aarthurfeesten met grootste rommelmarkt uit de regio

Het wijkbestuur hangt de vlag alvast al uit met v.l.n.r. Danny Casteleyn, Oswald Vereenooghe, Roos Houthoofdt, Bart Loyson, Frederik Sap, Guido Gerinckx en Gudrun Depestel. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

De Rodenbachwijk maakt zich weer op voor drie dagen feest. Dit weekend zijn er immers weer Aarthurfeesten. Het hoogtepunt ligt zoals gebruikelijk op zondag met een rommelmarkt die jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers trekt.

“Iedereen kent uiteraard onze rommelmarkt, maar er zijn ook nog tal van andere activiteiten doorheen het weekend,” opent voorzitter Frederik Sap. “Zoals ieder jaar staat er weer een grote feesttent op het grasplein aan de Kerelstraat.”

“De Aarthurfeesten starten vandaag vrijdag 2 augustus om 18 uur met een misviering om alle overleden wijkbewoners die ons in de laatste jaren ontvielen te gedenken. Om 19 uur start dan de meerkeuzekaarting. Hoewel we merken dat heel wat kaartingen de voorbije jaren een dalende trend kennen, blijft onze meerkeuzekaarting best wel veel volk trekken. Tijdens de kaarting trakteren we ook met belegde boterhammen.”

Koffie en taart

“Op zaterdagnamiddag 3 augustus worden de gepensioneerden verwacht in de feesttent waar we hen verwennen met een kopje koffie en een stuk taart. Vanaf 19 uur start het avondfeest. Niet alleen de wijkbewoners maar iedereen uit de streek is welkom om eerst steak of tomaat-garnaal te eten. Voor de kinderen zijn er frieten met frikandellen voorzien. Na het eten krijgen we een spetterend optreden te zien van de showgroep Sparkling Diamonds. Deze travestieten-act zorgt voor de nodige sfeer en ambiance. Daarna komen Magic Pierre en een DJ aan de beurt.”

Ook dit jaar zijn de 1.030 standen op de rommelmarkt volledig ingepalmd

De absolute trekpleister is natuurlijk de rommelmarkt op zondag, de grootste uit de streek. “Het is inmiddels de 25ste keer dat we die rommelmarkt organiseren,” verklaart Guido Gerinckx, die instaat voor de organisatie van de rommelmarkt. “We zijn destijds klein begonnen maar groeiden al snel uit tot een enorm grote rommelmarkt. De eerste jaren maakten we erg veel reclame met borden en flyers. Dat doen we nu nog steeds maar dankzij onze goede reputatie hebben we eigenlijk niet echt veel reclame meer nodig om onze rommelmarkt vol te krijgen. Ook dit jaar zijn de 1.030 standen volledig ingepalmd. Sinds begin juni zijn we alweer volzet en ik merk elk jaar dat de datum waarop we volledig uitverkocht zijn, een paar dagen vroeger valt. Eén keer werd er geen rommelmarkt georganiseerd, na een discussie met toenmalig burgemeester Jozef Lokere.”

Feilloze organisatie

Het grote succes valt aan twee factoren toe te schrijven. Veel wijkbewoners etaleren jaarlijks kun eigen waren voor de deur maar vooral de feilloze organisatie lokt heel wat belangstelling. “Elke standhouder krijgt thuis een persoonlijk plan opgestuurd met de exacte locatie van zijn standplaats en ook een plannetje hoe hij deze plaats kan bereiken. Verder beschikken we ook over voldoende parkings om al dat volk te ontvangen. Zo kan er geparkeerd worden op een veld langs de Roeselarestraat, in de Grote Noordstraat of in de Nieuwkerkestraat. De samenwerking met de gemeente verloopt vlot want 24 uur na de rommelmarkt is de wijk volledig opgekuist en valt het niet eens meer op dat er de dag voordien zo veel volk door de straten liep,” aldus Guido Gerinckx.

Tijdens de rommelmarkt kan er ook een maaltijd genuttigd worden aan de feesttent. Doorheen de hele dag zijn er ook animatie en optredens voorzien zowel in de tent als in de straten. Uniek voor de Rodenbachwijk zijn ook de vele vlaggen van de Aarthurfeesten die aan de huizen wapperen. “We vragen ook dit jaar terug aan onze inwoners om de vlag te laten wapperen. Het zorgt voor een aangename sfeer en het toont de sympathie van de inwoners voor onze wijkwerking,” besluit Frederik Sap. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier