Hoogbejaarde kasteelheer uit Wijnendale mag dan toch nog met de wagen blijven rijden

De 87-jarige kasteelheer van het kasteel van Wijnendale mag nog met de wagen rijden. De politierechter twijfelde of hij daar nog geschikt voor was, maar de bejaarde man bewees zijn ongelijk bij een dokter.

De kasteelheer werd ervan verdacht twee keer in drie minuten tijd vluchtmisdrijf gepleegd te hebben in zijn thuisstad. Hij raakte in juli vorig jaar bij twee ongevallen betrokken. Hij zou er eerst een verkeersgeleider en daarna de spiegel van een geparkeerde wagen aangereden hebben. Maar dat laatste betwistte de kasteelheer met klem. Dat hij de verkeersgeleider had aangereden stond dan weer wel vast. “Maar toen ik uitstapte, zag ik dat enkel mijn wagen schade opliep. Dus ik reed naar huis en wou de politie opbellen. Maar die tijd kreeg ik niet. Maar goed, ik had misschien beter direct gebeld.”

Omdat de politierechter twijfelde aan de rijvaardigheid van de bejaarde man, liet hij hem eerst nog eens naar de rechtbank komen. Uiteindelijk gaf een dokter groen licht zodat de kasteelheer aan een definitief rijverbod ontsnapt. De politierechter besloot om hem wel een boete te geven voor het ongeval en omdat hij niet ter plaatse bleef. In totaal kreeg hij een boete van 420 euro.

(TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.