Hoofdinspecteur Van Imschoot volgt commissaris Calcoen op bij politie Westkust

PZ Westkust neemt afscheid van een vertrouwd gezicht: commissaris Dirk Calcoen sluit zijn 38-jarige carrière bij de politie af en kan uitkijken naar zijn welverdiende pensioen.

Hoofdinspecteur Mario Van Imschoot (links) en commissaris Dirk Calcoen. © MVQ

Hoofdinspecteur Mario Van Imschoot treedt vanaf 1 november in de voetsporen van de commissaris als hoofd van de wijkdienst Koksijde. Commissaris Dirk Calcoen startte in maart 1982 zijn carrière bij de toenmalige gemeentepolitie van Koksijde. In april 1990 promoveerde hij tot hoofdinspecteur van politie om in januari 1997 hoofdinspecteur eerste klasse te worden. Na de hervorming was hij sinds januari 2002 actief als wachtofficier bij de interventiedienst en bij het gerechtelijk bureel. Hij werd commissaris in 2008 en oefende sindsdien zijn job als hoofd van de wijkdienst Koksijde uit met hart en ziel.

Grote kennis van politie

Hoofdinspecteur Mario Van Imschoot liep in oktober mee met commissaris Calcoen om zich optimaal voor te bereiden op deze nieuwe boeiende uitdaging. Ook hoofdinspecteur Mario Van Imschoot kent de politie door en door. Hij startte zijn carrière bij de gemeentepolitie Koksijde in september 1989. In januari 1997 kon hij aan de slag bij de toen opgerichte lokale opsporingsdienst van de gemeentepolitie Koksijde. Bij de hervorming zette hij in januari 2002 zijn functie verder bij de lokale recherche van PZ westkust. In januari 2009 promoveerde hij tot hoofdinspecteur bij PZ Spoorkin als directeur operaties en directeur van de lokale recherche. Het bloed kroop waar het niet gaan kon en in maart 2017 keerde hij als hoofdinspecteur terug naar de lokale recherche van PZ Westkust toen daar een plaats vrijkwam.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.