Hoofdingang Sint-Rochuskerk in Kortrijk niet meer bereikbaar

De Pijlstraat is voor iedereen verboden terrein door een loshangende zinkplaats. © Foto JVGK
Redactie KW

Wie van de Doorniksewijk de Pijlstraat (aan jeugdhuis Reflex) wil inslaan, komt van een kale reis terug : de Pijlstraat is afgezet met nadars. Reden : een grote zinkplaat van de daktoren van de Sint-Rochuskerk zit los.

Die zinkplaat hang al sinds vorig weekend te flapperen. “We kregen zondag een melding binnen dat er iets scheelde met de daktoren van de Sint-Rochuskerk”, aldus Thomas Detavernier, communicatieverantwoordelijke van politiezone Vlas. “Een patrouille is meteen ter plaatse gaan kijken. Omdat er gevaar is dat de zinkplaat naar beneden valt en passanten verwondt, werd de Pijlstraat afgesloten.” Voor wagens, maar ook fietsers en voetgangers, is deze straat verboden terrein.

via de zij-ingang

John Dekimpe is pastoor van Sint-Rochus en volgt het probleem op de voet op. “Zondag kreeg ik van de brandweer, die net als de politie ter plaatse kwam, te horen dat er een probleem was. De loszittende zinkplaat bevindt zich echt bovenaan het dak van de kerktoren, waardoor het niet opvalt. Gelukkig heeft iemand dat toch opgemerkt en de hulpdiensten verwittigd.”

“De oorzaak van het probleem kennen we niet, al zal die plaat wellicht door de wind deels zijn losgekomen”, aldus nog de pastoor. “In elk geval moeten we dat zo snel mogelijk laten herstellen. Begin deze week werd de administratie in orde gebracht om dat te kunnen doen. Intussen is de omgeving uit voorzorg afgezet met hekkens. De hoofdingang van de kerk kunnen we zo niet meer gebruiken, maar we kunnen wel nog binnen via de zijingang.”

John hoopt dat de toren snel hersteld kan worden. “Tot dan hou ik mijn hart vast. Want hoewel duidelijk staat aangegeven dat niemand in de Pijlstraat mag passeren, doen sommigen dat toch. Zij nemen dus risico’s.”

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier