Een knapperige lokale appel, sappige bessen of gezonde walnoten. Normaal zou je die kopen op de markt of in de winkel. Voor wie wat krapper bij kas zit, of er gewoon eens gezellig samen op uit wil trekken, biedt stad Kortrijk een alternatief aan.

Op verschillende plaatsen in de stad mag je immers gratis en voor niets plukrijp fruit uit de bomen of struiken halen. Om te voorkomen dat je per ongeluk je buurman berooft van zijn lekkere appeltjes, surf je best even naar voedselrijk.be. Daar kan je zien waar je welk stadsfruit kan vinden.

Zo kan je op de binnentuin van het stadhuis terecht voor een appeltje. Peren vind je dan weer in de boomgaard van Hoeve te Coucx en bij de Pontforthoeve kan je smullen van lekkere bessen.

Er zijn wel een paar voorwaarden. Zo vraagt dat stad om enkel rijp fruit te plukken en dat zonder de bomen of struiken te beschadigen. Het gebruik van een ladder is verboden. "Wees bovendien solidair en pluk enkel voor jezelf", klinkt het ook nog.

Een knapperige lokale appel, sappige bessen of gezonde walnoten. Normaal zou je die kopen op de markt of in de winkel. Voor wie wat krapper bij kas zit, of er gewoon eens gezellig samen op uit wil trekken, biedt stad Kortrijk een alternatief aan. Op verschillende plaatsen in de stad mag je immers gratis en voor niets plukrijp fruit uit de bomen of struiken halen. Om te voorkomen dat je per ongeluk je buurman berooft van zijn lekkere appeltjes, surf je best even naar voedselrijk.be. Daar kan je zien waar je welk stadsfruit kan vinden. Zo kan je op de binnentuin van het stadhuis terecht voor een appeltje. Peren vind je dan weer in de boomgaard van Hoeve te Coucx en bij de Pontforthoeve kan je smullen van lekkere bessen. Er zijn wel een paar voorwaarden. Zo vraagt dat stad om enkel rijp fruit te plukken en dat zonder de bomen of struiken te beschadigen. Het gebruik van een ladder is verboden. "Wees bovendien solidair en pluk enkel voor jezelf", klinkt het ook nog.