Hondje Foxy dat uit asiel gestolen werd, is weer terecht

Wie ging er met het jonge teefje Foxy vandoor? © GF
Redactie KW

De lokale politie werd ingeschakeld en het is via een tip op Facebook en bijkomend onderzoek van de lokale Politie dat Foxy bij een koppel uit Oostende werd teruggevonden.

Donderdag werd in het Dierenasiel Blauwe Kruis van de Kust uit Oostende voor het eerst een hond gestolen. Na een tip via Facebook en extra onderzoek van de lokale politie, werd het hondje weer teruggevonden. “Wij zijn de pers bijzonder dankbaar voor de ruchtbaarheid van dit bijzonder verhaal, want het is aan de hand van een gepubliceerd artikel dat Foxy werd opgemerkt”, aldus de mensen van het dierenasiel.

Foxy verkeert in goede gezondheid, maar wordt voor de zekerheid nog onderzocht door de dierenarts. Vanaf volgende week kunnen kandidaat adoptanten zich terug melden bij het dierenasiel.

Elk jaar worden ongeveer 500 dieren in het Oostendse dierenasiel ter adoptie aangeboden. Het asiel benadrukt dat bij elke adoptie, aan de hand van een persoonlijk gesprek, nagegaan wordt of gastfamilie geschikt is voor het verwelkomen van een extra familielid. Bij elke hondenadoptie wordt telkens een gratis lesuur met een hondentherapeut geboden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.