Hondje dat slachtoffer werd van ongeval met vluchtmisdrijf stelt het goed na zware operatie

Buddy stelt het goed na een zware operatie aan zijn pootje. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Buddy, het hondje van Sergei Gjurov (50) dat vorige week aangereden werd in de Doorniksesteenweg in Kortrijk door een vrouw die vluchtmisdrijf pleegde, stelt het goed. De dader werd, ondanks een massaal gedeelde oproep van Sergei, niet gevonden.

Buddy, een kleine pincher, slaagde er vorige week in om te ontsnappen door de voordeur. Zijn baasje ging hem meteen achterna, maar hij kwam net te laat. Toen de viervoeter de Doorniksesteenweg probeerde over te steken werd hij aangereden door een wagen. “De dame reed gewoon door terwijl mijn hondje dood lag te bloeden“, vertelde Sergei toen aangeslagen.

Hij lanceerde meteen een oproep naar getuigen via sociale media. “Ik weet wel dat wij in fout waren. Buddy mag helemaal niet los over straat lopen. Normaal is hij altijd aangelijnd. Dus volgens de letter van de wet heeft die dame niks fout gedaan. Maar waar is de menselijkheid gebleven? Wie krijgt zo iets nu over zijn hart?”, klonk het. De oproep had helaas niet het gewenste effect. Wie Buddy aanreed blijft nog steeds een raadsel.

“Dat vind ik natuurlijk jammer”, aldus Sergei. “Maar met Buddy gaat het ondertussen wat beter. En dat is het belangrijkste.” Het diertje onderging een zware en dure operatie, maar dat heeft zijn baasje er graag voor over. “De dierenarts heeft dinsdag een metalen plaatje vast gemaakt aan zijn pootje om de twee complexe breuken te helpen genezen. De eerste twee nachten na de operatie gaan we nooit vergeten. Buddy heeft enorm afgezien. Hij zal nog twaalf weken moeten herstellen.”

Het zag er na de aanrijding even niet goed uit voor de kleine pincher.
Het zag er na de aanrijding even niet goed uit voor de kleine pincher.© AN

Gelukkig blijkt het hondje ondanks zijn grootte (of gebrek daaraan), een heel sterk gestel te hebben. “Hij kan ondertussen weeral mee naar het park, waar hij ervan geniet om kort even te wandelen. Al is het eigenlijk meer hinkelen”, vertelt zijn dolgelukkige baasje met een brede glimlach. “Na tien minuutjes is hij gewoonlijk al moe, maar dat is normaal. Zoals het er nu uitziet komt alles goed met hem.”

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier