Hondje bevrijd na drie uur in snikhete wagen in Brugge

© GF
Redactie KW

Franse toeristen zouden hun hond maar liefst zes uur in de auto gelaten hebben tijdens hun bezoekje aan Brugge. Het dier werd uiteindelijk door de politie bevrijd nadat de temperatuur in de wagen begon op te lopen.

De politie van Brugge bevrijdde zondagmiddag omstreeks 14 uur een hondje uit een geparkeerde wagen in de Guido Gezellelaan. De temperatuur in de auto was aan het oplopen en de hond huilde onophoudelijk. Het dier zat toen al drie uur in de wagen. Het was een passant die dat had gemerkt en het dier al die tijd in de gaten hield.

Huilen en blaffen

Toen het echt te warm begon te worden en het dier begon te huilen en blaffen verwittigde ze de politie. De Franse eigenaars van de wagen keerden uiteindelijk pas drie uur na de interventie van de politie terug. Hun hond was toen al bevrijd en hun wagen zelfs getakeld.

De wagen stond in de schaduw en er stond een raampje open. Maar de zon draaide en de temperaturen binnen liepen op. De hond had daar dan ook duidelijk last van. De vrouw die het dier opgemerkt had, probeerde nog om de zon met wat karton buiten te houden, maar verwittigde uiteindelijk toch de politie.

Die kwamen ter plaatse en maakten de deur open. Zo werd de hond bevrijd en kon het dier opgevangen worden. De auto werd getakeld. “Omdat die niet meer op een veilige manier dichtgemaakt kon worden”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “En die takelkosten lopen natuurlijk op. Wij konden niet anders dan de hond bevrijden, maar voor de baasjes komt daar dus ook een fikse rekening bij. Wij willen de mensen hoe dan ook oproepen om de hond thuis te laten of om hem mee te nemen op wandel.” (TLEG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.