Hondje Ajko houdt besmet baasje gezelschap op covidafdeling van WZC Sint-Jozef

Ajko lijkt zich al goed thuis te voelen in het woonzorgcentrum. © gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op de speciale covidafdeling in woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Condédreef in Kortrijk, hebben ze deze dagen een bijzondere gast. Maltezer Ajko houdt er zijn hoogbejaarde baasje gezelschap.

Een bijzonder beeld vandaag op de covidafdeling van woonzorgentrum Sint-Jozef in Kortrijk. Zorgkundige Frederick laat er Ajko uit, een kleine matltezer. “Het baasje van Ajko verblijft in een van de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk”, legt schepen Philippe De Coene (SP.A) uit.

Stellen het goed

“Toen woensdag bleek dat hij besmet was met het coronavirus, werd hij overgebracht naar onze covidafdeling in Sint-Jozef. De eerste vraag die hij ons stelde was of zijn hondje mee mocht. En natuurlijk mag dat. Zowel Ajko als zijn baasje worden nu goed door ons team verzorgd. De man stelt het trouwens goed.”

“Het is heel belangrijk dat huisdieren bij hun baasjes kunnen blijven”, benadrukt de schepen. “Mensen houden zielsveel van die dieren en kunnen er heel moeilijk van scheiden. Daarom doen wij de laatste jaren erg ons best om zowel beestje als baasje van een thuis te voorzien in onze woonzorgcentra.”

Al zestien gasten

Volgens de laatste telling verbleven er al zestien bejaarden op de speciale covidafdeling van Sint-Jozef. Die was snel opnieuw ingericht want ook tijdens de vorige lockdown werden alle bejaarden met een besmetting in een van de vijf woonzorgcentra van het Kortrijkse OCMW naar ginder overgebracht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.