Honderdjarige Blanche Mahieu uit Poperinge overleden

Blanche Mahieu werd op haar 100ste verjaardag in oktober vorig jaar nog in de bloemetjes gezet. (foto MD)
Redactie KW

In het woonzorgcentrum Proventier is zaterdag Blanche Mahieu overleden. Op 2 oktober van vorig jaar vierde ze, in aanwezigheid van haar familie, nog uitgebreid haar honderdste verjaardag met een optreden van het orkest van haar zoon Wally Merlevede.

Blanche Mahieu werd geboren in Reninge op 2 oktober 1919. “Ik liep daar school, en ik leerde mijn man, André Merlevede, kennen toen hij al politieagent was in Poperinge. Hij was er gedurende zowat veertig jaar ‘garde’. Maar daarnaast was hij ook hopboer. In de gouden jaren zestig verbouwden we acht hectare hop, verspreid over heel Poperinge. We hadden ons hopbedrijfje De Hoppebel in de Zwijnlandstraat. André had als eerste een hopplukmachine in Poperinge. En ik had tientallen jaren een antiekwinkel in het begin van de Abeelseweg. Maar we woonden in het laatste huis van de Casselstraat, tegenover de Aldi. In 2005 waren we 65 jaar getrouwd. André stierf een tiental jaren geleden. Gedurende veertig jaar brachten we tijdens de winter drie maanden door in ons huis in Spanje”, vertelde Blanche op haar honderdste verjaardag.

Het gezin kreeg zes kinderen: Andrea (+), Freddy, Wally, Eddy (+), Nancy en Ronny. Er zijn veertien kleinkinderen, tientallen achterkleinkinderen en één achterachterkleinkind: Clément.

Blanche Mahieu verbleef sinds 30 september 2016 in Huize Proventier.

De uitvaartplechtigheid heeft plaats op vrijdag 10 januari om 10.30 uur in het rouwcentrum Demuys, Duinkerkestraat in Poperinge. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier