Honderden sollicitanten op hippe tweedaagse Plopsa-jobfuif

Sollicitanten Diana Van de Water (links) en Michèle Vanderplancke (rechts) op sollicitatiegesprek bij Operations Manager Raymond Magdelyns onder het waakzame toezicht van Plopsa-figuren. © MVQ
Redactie KW

Voor alle Plopsa-pretparken zoekt de Plopsa-groep zo’n 3.000 werknemers: seizoenmedewerkers, jobstudenten maar er zijn ook vacatures voor vaste functies. Vandaag, woensdag, en donderdag staan de Plopsa-deuren open om potentiële kandidaten kennis te laten maken met de werking van het pretpark en voor een eerste sollicitatiegesprek.

“In een typische Plopsa-setting krijgen de kandidaten een filmpje te zien waarin onze medewerkers vertellen over hun werk en de verschillende afdelingen worden getoond”, zegt HR-manager Lore Dupont. “We wijken doelbewust af van het klassieke sollicitatiestramien en ontvangen de sollicitanten in een typische Plopsa-setting, in een ongedwongen sfeer met leuke achtergrondmuziek, ze kunnen op de foto met onze Plopsa-figuren, er zijn drankjes en pizza… Zo willen we duidelijk maken dat we enthousiaste, spontane medewerkers zoeken, die dat enthousiasme ook uitstralen naar onze bezoekers. Om het iedereen makkelijk te maken liggen er op alle tafels formulieren waarop ze hun basisgegevens en jobvoorkeur kunnen invullen. Dan kunnen ze het sollicitatiepodium op en kiezen voor een speeddate met een Plopsa-medewerker in een afdeling die hen interesseert. Plopsa zorgt dat iedereen uiterlijk maandag feedback krijgt. Er hebben zich voor de twee jobdagen honderden kandidaten vooraf ingeschreven, maar we zien vandaag al dat er zich ook heel wat mensen spontaan aanbieden. De meeste vacatures zijn voor Plopsa De Panne en Plopsaqua en daar is ook de diversiteit in functies het grootst. We zijn op zoek naar attractiebedieners, mensen die het park schoon houden, horeca- en verkoopmedewerkers, animatoren, verantwoordelijken voor diverse afdelingen… Voor Plopsaqua zoeken we redders, maar ook attractiebedieners voor de Sky Drop.”

Operations Manager Raymond Magdelyns is verantwoordelijk voor alle functies behalve voor de horeca- en verkooppunten-gerelateerde. “Het spectrum is heel breed”, zegt Raymond. “Er zijn vacatures voor parkingpersoneel, het theater, evenementen, EHBO, de afdeling kledij voor het hele pretpark, attractiebediening… om maar enkele voorbeelden te noemen.”

Opvallend veel sollicitanten komen van over de Franse grens, maar ook uit de nabije omgeving, zoals Michèle Delplancke uit De Panne en Diana Van de Water uit Houtem.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier